Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, augustus 01, 2005

Kaasbroodjes

Kaasbroodjes

Ferdinand had errug z'n best gedaan op het maken van tosti's en kaasbroodjes. Met veel verve vette hij het bakblik in, smeerde het bladerdeeg in met eigeel en meer van dat fraais. Hij geniet altijd zichtbaar van het resultaat dat hij bereikt, of het nu gaat om het behalen van een band met karate, het bouwen van een Lego-auto of het bereiden van z'n eigen bakje cornflakes. Tegenwoordig geniet hij ook intens van het kijken naar diverse programma's op Discovery Channel en leest hij graag in de jeugencyclopedie die hij onlangs heeft mogen toevoegen aan zijn verzameling leerboeken. In tegenstelling tot zijn vader blijkt hij aardig technisch onderlegd. Dat is in ieder geval al één punt in het leven waarop hij beter zal scoren dan zijn hoofd-opvoeder. En dat is toch de intentie van opvoeden, niet, dat je pupil het beter doet dan jijzelf?

Vandaag mocht ik ook weer een beetje opvoeder zijn met als resultaat opmerkingen als "Ik vind U een hele fijne meester." en "Kom je alsjeblieft weer voor ons werken want we missen je zo erg" van een aantal kinderen uit m'n meest recente werkkring.
Dan mompel je binnensmonds toch wel eventjes iets in de richting van "Potverdriedubbeltjes nogantoe zeg. Potjandorie!" Dat zijn de momenten dat ik graag weer zou werken in de kinderopvang. Dan wil je geen verhalen horen over familiedrama's zoals onlangs in Tolbert waarbij klaarblijkelijk een man zijn stiefkinderen om het leven bracht. Liever lees je luchtiger berichten. Bijvoorbeeld over het feit dat Nederland maar liefst twee teams zal afvaardigen naar het aanstaande WK Bommetje in Heilbronn, Duitsland. Met een beetje mazzel kunnen we morgen zelf het water in op zomerkamp. De weersverwachting lijkt het mogelijk te maken.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van koning Fahd.