Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

vrijdag, december 09, 2005

Ridicuul

Ridicuul

Googlewhack:
moslimgames

Maxime Verhagen gaat graag de dialoog aan. Claimt hij zelf. Jammer dan dat hij via zijn website niet bereikbaar is. Officieel had hij ooit een digitaal spreekuur. Dat werd voor het eerst (én voor het laatst) gehouden op 14 januari. En dat terwijl zijn provider het al zo makkelijk had gemaakt om alleen antwoord te geven op vragen die in jouw straatje passen. De andere vragen verschijnen niet eens op de site!

De heer Verhagen blijkt helaas niet bereikbaar voor commentaal over deze kwestie...Vandaar dan maar een mailtje naar zijn inbox in de Tweede Kamer. En dan maar afwachten of hij die wel eens leegt. Wat echter voor hem pleit is dat hij pleit voor kinderopvang voor kamer-medewerkers (m/v).

Wat zou zijn mening bijvoorbeeld zijn over de prijsafspraken tussen NUON, Essent en Eneco die alledrie "onafhankelijk van elkaar" de kosten voor levering van energie met ongeveer 15 procent verhogen? En wat zou zijn mening zijn over Minister Verdonk die, naar nu blijkt, indertijd glashard loog (zij zelf spreekt liever van "administratieve fouten") toen zij meermaals zowel mondeling alsook schriftelijk ontkende dat Nederland gegevens van Congolese asielzoekers doorspeelde aan de regering van dat land zodat teruggestuurde asielzoekers makkelijker vervolgd kunnen worden?

Harde tante trouwens, die Verdonk: zo wil zij voetballer Kalou niet in een Oranje shirt zien voetballen. Afgaande op haar akties zou je welhaast geneigd zijn te denken dat zij mensen met een donkere huidskleur niet zo aardig vindt...Ik zou haar wel eens het debat willen zien aangaan met Ayaan Hirsi Ali...;-)

Mij zou het niet verbazen wanneer mevrouw Rita de schuld voor de problematiek legt bij de donker gekleurde mens zélf:"Had je voor je geboorte maar een blanke papa en mama moeten uitzoeken, hoor!"
Inmiddels leggen de Nederlandse Spoorwegen ook al de schuldvraag over het niet op tijd rijden van hun treinen bij de reizigers:"Die blijven te lang staan rondhangen bij de roltrappen waardoor zij niet snel genoeg kunnen in- en uitstappen als er een trein staat." Slim gevonden. Dat dan weer wel. Maar volkomen ridicuul. Dat ook.

Toen ik Ferdinand bij de opvang een strippenkaart en zijn sleutels kwam brengen waren ze net aan het eten. Het gesprek ging over alleen reizen. Dit naar aanleiding van het feit dat Ferdinand alleen met de tram naar oma zou gaan. Toch weer even spannend. Hoe oud was U toen U voor het eerst alleen een reis ondernam?

Bij de HEMA wat voor het werk gekocht en de kinderen van Femke Halsema bewonderd. De twee werden vrolijk rondgeduwd met hun buggy door mama. Een gezellig gezicht, zo'n mama op stap met de kleine kinders! Verder vandaag nog wat arbeid verricht op het gebied van de lokale politiek én mezelf getrakteerd op een trui van G-sus. Misschien wel het duurste kledingstuk dat ik ooit voor mezelf heb gekocht. Uitgezonderd een alleraardigst latex setje in mijn jeugd dan...;-)

Geen opmerkingen: