Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, december 26, 2005

Positief

Positief

Googlewhack:
breinbrekers onruststokers

Na het kerstdiner van gisteren was ik mooi op tijd thuis om buurvrouw Hetty voor de thee te ontvangen. Later op de avond (half twaalf!) kwam buurvrouw Johanna, Ferdinand's moeder, ondermeer even vragen of onze zoon al sliep. Blijkbaar ben ik niet de enige die het gevoel voor tijd een beetje kwijt is...

Vandaag ging de tijd volledig aan mij voorbij want op het werk was het een stuk drukker dan vooraf was gedacht. Je zou toch denken dat mensen op tweede kerstdag lekker een dagje thuis blijven, danwel naar ZIJN ouders gaan als ze gisteren bij die van HAAR zijn geweest of omgekeerd. Niets daarvan. Vooral veel Hollandse gezinnen bezochten vandaag The Amsterdam Dungeon. Is het trouwens wel een goed teken als je naar je werk gaat zodat je in ieder geval aan een beetje rust toekomt?

Met name dankzij mijn bijzonder toffe collegae is het een fijne plek om te vertoeven.

Een plek die mij minder fijn lijkt om te vertoeven is Afghanistan. Vandaag is er dan een Nederlandse militair gewond geraakt bij een aanslag. Dat kan gebeuren wanneer je je in een gebied bevind waarvan de bevolking zich in een staat van oorlog bevindt en dan moet je ook niet gaan zeuren. Wat je je wel mag afvragen is:"Waar bemoeien wij ons in godsnaam mee? In wiens opdracht en waarom? Wat is de toegevoegde waarde van het met geladen wapens rondlopen teneinde vrede te bereiken?" Vrede valt niet met geweld af te dwingen. Wanneer krijgen die sukkels dat nou eindelijk 'ns door? Stel je nu eens voor dat het produceren van wapens van de ene op de andere dag geen geld meer opleverde...zou dan ook het geweld afnemen? Wordt dat doelbewust in stand gehouden en aangewakkerd of is dat maar één van mijn hersenspinsels. Ik ben bang van niet.

Zolang er belachelijk veel mensen dagelijks sterven van de honger (zo'n 25.000 stuks heb ik mij laten vertellen!) valt het aantal doden door wapengekletter nog eigenlijk wel mee. Zo kun je iets ook postitief bekijken. Zie het maar als de uitslag van een HIV-test: die is ook altijd positief...;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!