Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, december 20, 2005

Leugens ende bedrog

Leugens ende bedrog

Gert-Jan de Boer stelt dat productiebedrijf Endemol fraude pleegt door het verloop van het populaire Talpa-programma Big Brother vast te leggen in draaiboeken. Het is dus niet de kijker die per SMS (ooit door telefoontjes) bepaalt wie het Big Brother-huis moet verlaten. De producent ontkent. Waarom vertelt Gert-Jan de Boer ons niets nieuws? Een echt nieuwsfeit zou pas zijn:"TV-producent weigert alles te doen voor hogere kijkcijfers." Natuurlijk frauderen TV-producenten. Binnen alle grote bedrijven wordt fraude gepleegd. Of diefstal. Of oplichterij. Hoe kun je anders zo groot blijven?

Alles draait helaas om de misvatting dat je alleen maar meetelt wanneer je groot bent en bij voorkeur de grootste. De mensen achter het fenomeen Schiphol menen dat. Evenals vele overheidsfunctionarissen in Amerika. Onzin natuurlijk. Ook zonder groot te zijn kun je de staat van gelukzaligheid bereiken.

Voor het gemak neem ik mijzelf als voorbeeld. Vandaag vertrouwde een klant een medewerkster van ons bedrijf toe: "Die ene acteur vonden we helemaal geweldig. Maar vertelt U eens: Is hij écht zo klein?" Had ik erbij gestaan dan had ik haar van repliek gediend met:"Nee hoor mevrouw; ik acteer dat ik slegs 140cm meet van hiel tot kruin."

U begrijpt: het was een bevredigende werkdag waarvan ik iets later dan gebruikelijk thuiskwam. Het biertje pakken met een paar collega's liep een klein beetje uit maar niet getreurd: een patatje is zo gehaald...Tijdens het eten keken Fer en ik een film af waar wij onlangs aan begonnen:"The adventures of Loïs & Clark." Terwijl het eigenlijk al bedtijd was samen met m'n zoon pisang goreng gefabriekt in het kader van het kerstdiner op school morgen. Als lid van het oudercollectief was ik ook uitgenodigd maar helaas ruft den arbeit...eh...roept het werk...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!