Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, november 02, 2005

Verdacht

Verdacht

Het zal je maar gebeuren. Draag je een Djellaba dan ben je onmiddellijk verdacht. Alsof elke terrorist zo'n kledingstuk draagt...Ik ken trouwens wel meer mensen die zich verdacht gedragen. Maar waarom worden die niet "preventief gearresteerd"? Heel simpel: zij dragen geen djellaba. Vandaag wilde zelfs een collega de beveiliging erbij roepen omdat een gast zich in haar ogen verdacht gedroeg: hij wilde niet op de foto bij de ingang van de Dungeon. Kortom: zodra je je anders gedraagt dan "de meesten" ben je automatisch een verdachte. Samenvattend kan dus worden geconcludeerd dat de angstzaai-campagne van ons kabinet zijn vruchten afwerpt: we zijn bang geworden voor elkaar...

Nou, ik lekker niet! Want of je nu wel of niet bang bent: die bom gaat toch wel af. Er bang voor zijn maakt de schade er niet minder om. Toevallig. Of zijn er mensen die denken dat een bom weigert af te gaan als je maar bang genoeg bent? Nee toch zeker?

De SP-Westerpark gaat ervoor! Wij heben sinds kort toestemming van het bestuur om deel te nemen aan de deelraadsverkiezingen op 6 maart volgend jaar. Spannend, niet? Zeker wanneer je nummer drie op de lijst staat en de prognoses voorspellen drie zetels..

Vandaag was het op een gegeven moment vrij rustig op het werk en dus ging ik in kostuum naar buiten om mensen naar binnen te lokken. En wie fietst er langs? M'n eerste vriendinnetje! Leuk, niet? Zie je elkaar na jaren weer, zie je er uit alsof je als acteur in The Amsterdam Dungeon werkt! LOL!

Gisteravond tijdens een bezoekje aan sneleetrestaurant "De Gouden Bogen" even bijgekletst met m'n zoon. Wij hadden het ondermeer over tijdparadoxen. Altijd weer een fascinerend onderwerp. Vanavond zou hij gaan eten bij de buurman maar er ging helaas logistiek gezien iets mis. Gelukkig is Ferdinand al enige tijd een zogeheten "sleutelkind" en kan hij een uurtje of twee lang uitstekend voor zichzelf zorgen. Binnenkort ben ik meer gewend aan het nieuwe werkritme en zal ik wat meer tijd voor hem kunnen vrijmaken. Terwijl ik eerder op de avond op straat werd aangesproken door buurman Jafar en even later door buurvrouw Ingrid kwam vanavond buurvrouw Johanna even op bezoekregeling-visite. Een dag te laat weliswaar, maar toch...

Straks lekker douchen en maar weer lekker vroeg naar bed want het werk roept morgen weer:
Arbeit macht frei!

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van John Mieremet.

Geen opmerkingen: