Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, oktober 02, 2005

Eva

Eva

Altijd gezellig, zo'n Eva in huis. Zelfs wanneer zij om half zes 's ochtends begint te kwebbelen..Nadat ik haar een beetje vermanend had toegesproken sliepen zij en haar broer nog een uurtje of wat door om vervolgens tijdens het spelen op oma te wachten vooraleer Eva haar verjaarscadeautjes uitpakte: het leukste vond zij een chinees motief-handtasje en de speelgoed-teigetje. Ook kreeg zij ondermeer een hartvormige spiegel voor boven haar bed, een uiterst schattige pyjama en een baseballcap.

Voor de lunch zijn we bij een lokaal filiaal van de Mac langsgeweest en tot onze verrassing was er een braderie aan de gang in de betreffende straat. Nadeel vind ik de drukte. En aangezien er tegenwoordig steeds meer mensen rondlopen die van mening zijn dat regels (zowel verkeers- als die van fatsoen) niet voor hen gelden vind ik het niet echt prettig om daar met m'n kinderen rond te lopen.

Wél prettig vond ik het om te zien hoe Eva's mama en Ferdinand bij het ophalen van zijn zusje een ballongevecht hielden en Eva daar zichtbaar (én hoorbaar!) van genoot. Van Ferdinand's mama had Eva houten stapelblokken gehad waar vooral de Ferman veel plezier aan beleefde...

Wat minder veel plezier beleefd momenteel de bevolking van Bali: weer zoveel mensen omgekomen bij diverse aanslagen. Van Irak zijn we het inmiddels gewend; daar kijkt niemand meer van op. En eigenlijk is dat veel erger. Verder was er vandaag nog meer wereldnieuws: Ajax heeft zowaar een wedstrijd gewonnen! Yihaa.
Da's bijna net zo leuk als de mededeling van ProRail dat reizigers de komende jaren nog veel meer te maken gaan krijgen met treinstoringen zoals laatst bij Utrecht: "minder kwaliteit voor meer geld" is het devies van de Nederlandse Spoorwegen. Tsja, stap maar'ns naar een concurrent.


Geen opmerkingen: