Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, oktober 29, 2005

Aanslag

Aanslag

De laatste paar dagen zijn een aardige aanslag op m'n gestel geweest. Zo heb ik zowel gisteren alsook vandaag 10 uren gewerkt. Eigenlijk had vroeg gaan slapen beter geweest maar wat doe je als er om tien uur 's avonds een buurvrouw voor de deur staat met met een fles wijn in de ene en een stokbrood en kaasjes in de andere hand? Binnenlaten natuurlijk! En zo werd het een hele gezellige avond met buurvrouw Pieternella. Vanmorgen was op de tramhalte buurvrouw Hetty er getuige van dat ik niet al te helder uit de ogen keek. Tsja, wat wil je ook na een halve fles wijn (na een halve pint Guiness eerder op de avond) in combinatie met slaapgebrek? Enfin, vanavond kon ik voormalig buurvrouw Angelique (Die zonder streepje op de "e", weet U nog?) een foldertje geven van m'n huidige werkgever: The Amsterdam Dungeon. Morgen mag ik er wederom lekker tegenaan en maandag nog'ns een paar uurtjes extra vanwege het wereldberoemde festijn dat "Halloween" genoemd wordt. Ik ben benieuwd! Naar verluidt zijn wij de 31ste niet alleen overdag open maar speciaal voor de gelegenheid ook 's avonds!

En als je het dan zo naar je zin hebt vergeet je bijna dat er velen zijn die het een stuk slechter getroffen hebben. Neem de slachtoffers en nabestaanden van de recente brand in het uitzetcentrum (wat een woord, trouwens!) op Schiphol; neem de slachtoffers van de aanslagplegers in New Delhi, India en die lui in Irak die vergeefs proberen te wedijveren met Moeder Natuur als het gaat om dode burgers genereren. Wanneer houdt dit ziekelijke machtsspelletje op? In ieder geval zal het gedwongen aftreden van Bush-aanhanger Lewis Libby niet veel goedmaken...:-(

Binnenkort maar'ns wat goedmaken tegenover m'n zoon want het voelt alsof ik hem de laatste paar dagen een beetje verwaarloos. Gelukkig was hij met de opvang naar de film geweest (Wallace and Gromit!) en vinden zowel hij als oma het hartstikke leuk dat hij daar een paar daagjes logeert. Gisteren ging hij geheel op eigen kracht vanaf de Buitenschoolse Opvang met de tram naar zijn oma. Errug knap vind ik dat voor een joch van nog geen tien. Ik ben zo trots op dat jong...?

Omdat ik nog een beetje in de "rush" van het werk zit straks maar even een gezellig familiefilmpje kijken voor het slapengaan. Het schijnt dat "The Exorcist" vanavond wordt vertoond...

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Frans van Dusschoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!