Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, september 27, 2005

Improviseren

Improviseren

Googlewhack:
beten van kattevlooien

Gisteren mochten wij voor het eerst de kostuums aan die nodig zijn voor het werk. Er zitten waarlijk prachtige outfits tussen! Helaas ligt assistent Arijan thuis in de ziektewet dus werd het qua repeteren enigszins improviseren. Toch werd er hard gewerkt en zijn we vrij ver gekomen. Zeker gezien de hoeveelheid tijd ook die werd gestoken in de kostuums en make-up. Speciaal voor de gelegenheid was er een in Wales wonende Engelse dame ingevlogen.

Thuisgekomen bleek Ferdinand een rondje fietsen met buurman Dudo. Prima. Alles beter dan vervelen tot papa thuis is. Toch? En over m'n zoon gesproken: wederom heeft hij een nieuwe mijlpaal in zijn leven bereikt.
Helemaal alleen ging hij naar karateles. En terug. Zijn vader was namelijk aanwezig bij een bijeenkomst van ouders op zijn school. De zogeheten ouderavond was weer erg nuttig en de school heeft er weer een klasse-ouder bij. Raad eens wie? De taak van de klasse-ouders (twee per klas) is het vooral om de juffen (en enige meester) iets te ontzien waar het gaat om ouders ronselen voor uitjes zoals zwemles, schooltuinen, ophangen van Sinterklaas-viering en dergelijke. En ach, ik had toch al wat taken afgestoten zodat ik nu alleen nog maar m'n gewone werk heb, het lidmaatschap van de kerngroep Westerpark van de Amsterdamse SP, bestuurslid ben van een fanclub, castlid van een toneelgezelschap en als alles volgens plan verloopt met een half jaartje raadslid in het stadsdeel waar wij wonen.

M'n agenda raakt zo wel aardig vol maar toch staat-ie nog lang niet zo vol als de geheime agenda van Tony Blair of die van de familie Melchers.. Bij de Britse premier zijn er mensen in dienst om de agenda te dragen. Niet alleen vanwege gekonkel rond de Olympische Spelen van 2012 die mogelijk naar Londen komen maar natuurlijk ook met de onderhandelingen met Saudie-Arabië omtrent de aanschaf van de Eurofighter:"Jullie kopen van ons de Eurofighter en de rapporten waaruit blijkt dat jullie achter de aanslagen van 11 september zitten blijven nog even geheim". Hoe zou het toch komen dat mensen politici niet meer vertrouwen? Van de familie Melchers is de uitspraak:"Natuurlijk zitten wij niet in de drugshandel! Hoe zou het anders komen dat wij stinkend rijk zijn en ontvoerders 300 kilo aan cocaïne eisen als losgeld?" Zijn er daadwerkelijk mensen die dat geloven?Als drugs- en wapenhandel verboden zou zijn zou dat de wereld een prettiger leefplek maken? De vraag is natuurlijk geheel hypothetisch. Natuurlijk kon de ontvoering ook een reclamestunt zijn van Landal Greenparks Stroombroek bij het plaatsje Braam. Of hebben de onvoerders écht op eigen naam vakantiebungalow nummer 222 gehuurd voor vijf weken?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!