Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, augustus 03, 2005

Wakker

Wakker

Stel je voor dat je alles moest lezen wat je ondertekent? Zoiets zou onze minister van Verkeer en Waterstaat, Karla Peijs, gedacht moeten hebben toen zij opeens bijzonder veel kritiek kreeg op een wetsvoorstel dat zij opeens niet ingediend bleek te hebben. How convenient. Ik neem aan dat de kamer haar zal vragen voortaan iets zorgvuldiger om te gaan met het bedonderen van de burgers van dit land. Zij mag zich niet meer zo makkelijk laten betrappen. Maar zonder gekheid: ik vind het erg goed van haar dat zij de volledige verantwoordelijkheid op zich neemt van deze communicatieblunder. Dat zouden meer mensen moeten doen.

Ondanks een telefonische toezegging is buurvrouw Johanna gisteren niet verschenen om haar zoon te bezoeken. Ferdinand wordt er inmiddels niet meer warm of koud van. De enkele keer dat zij er wél is lijkt hij haar uitsluitend te gedogen. Is dit een goede reaktie van een negenjarige op het zien van zijn biologische moeder?

"Sorrij. ik dee wel verfelend. maar ijj moet ook niet zo verfelend doen oké."
Een brief met deze tekst én een mooie tekening van een hart met allemaal bloemen erin kreeg ik vanmorgen van een enigszins ondeugend meisje. Dat zijn de dingen waardoor je blijft beseffen hoe gaaf het werken met kinderen is.

Ik ga proberen om wakker te blijven tot het einde van de Zweedse film Jalla! Jalla! die vanavond om half negen begint op Nederland 3. Helaas is de intentie niet altijd een garantie voor succes. Denk bijvoorbeeld maar aan de bemiddelaars in het Midden-Oosten conflict of de onderhandelaars tussen Noord- en Zuid-Korea.

Geen opmerkingen: