Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, augustus 04, 2005

Ontslag

Ontslag

NIEUW! Binnenkort ook in Nederland: versoepeling van het ontslagrecht! Ontsla Uw werknemers binnen twee jaar na indiensttreding ZONDER opgaaf van reden! Profiteer van deze unieke mogelijkheid om het mensen onmogelijk te maken een bestaansbasis op te bouwen.

Eerdaags zou bovenstaande wervende tekst wellicht door onze overheid naar bedrijven en instellingen gestuurd kunnen worden. In Frankrijk is het nieuwe ontslagrecht inmiddels een feit.
De reden? Werkgevers zouden meer mensen in dienst nemen wanneer zij hen makkelijker kunnen ontslaan. 'Tuurlijk. En George junior knielt drie maal daags richting Mekka.

Al zolang ik mij kan herinneren probeer ik, in tegenstelling tot sommige niet nader te noemen regeringsleiders, te leven volgens het eenvoudige principe:"Wat gij niet wil dat U geschiedt, doe dat ook een ander niet." Bijna evenlang vraag ik mij af waarom anderen dat niet doen. Kunt U het mij uitleggen? Bij jonge kinderen zit het er vaak al in. Het lijkt welhaast alsof sommige ouders hun kinderen leren niet alleen voor zichzelf op te komen maar vooral om anderen te laten zitten. "Hoezo, iemand helpen? Je moet alleen jezelf helpen!" Een vrij stupide instelling, mocht U het mij vragen, want zonder hulp heeft nog nooit iemand wat bereikt. Of kunt U mij beargumenteerd tegenspreken?

Vanmorgen was het ouder-ochtend op kamp. Diverse ouders viel het op dat het plezier niet alleen aan de kinderen was af te zien maar vooral eigenlijk van de begeleiders. Een fraai compliment, nietwaar?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!