Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, augustus 02, 2005

Bang

Bang

Heb gisteravond tijdens de reclameboodschappen onder "The Pretender" nog even een financieel verslagje herschreven ten behoeve van het verkiezingsprogramma van een lokale afdeling van een zekere socialistische partij en mocht bovendien een vriend van een buurvrouw helpen bij het opstellen van een voor hem belangrijke brief. Fijn toch, als je mensen kunt helpen? Zelf krijg ik ook regelmatig verschillende vormen van steun waardoor vanzelf een positieve energiestroom ontstaat.
Zo makkelijk kan het zijn. Maar iemand moet beginnen met stroom opwekken en waarom zou U die iemand niet kunnen zijn?

Voor het slapengaan nog even geluisterd naar Adagio for Strings van Samuel Barber. U weet wel: dat fijne stukje muziek onder de (anti-)oorlogsfilm Platoon. Niet dat ik rustgevende muziek nodig had om in slaap te komen...En zo zal het mij ook vandaag weer vergaan. Het was een prachtige en zonnige dag in de Kennemerduiinen en de kinderen alsook de groepsleiding genoten met volle teugen van het aangeboden vertier: voetballen, steltlopen. trampoline-springen, schaken, Ren Je Rot, estafette-loop, duinwandeling, vossejacht etcetera, etcetera. Van alle kinderen die er rondlopen dit jaar (ruim 200) zijn er slegs drie te kwalificeren als raddraaiers die met wat extra aandacht best wel mee blijken te vallen in de omgang. Dat valt mee, toch? Heerlijk ook om een stel Japanse kinderen die nauwelijks een woord Nederlands begrijpen zich te zien vermaken.

Zou Michael Lynn zich ook zo vermaakt hebben tijdens de Black Hat conferentie toen hij, tegen de afspraak in, melding maakte van een enorm beveiligingslek in de software van zijn werkgever Cisco? Naar verluid zou de fout het mogelijk maken voor mensen om het complete wereldwijde internet-verkeer lam te leggen, data-verkeer te onderscheppen danwel te wijzigen. Uiteraard wordt dan meteen geroepen dat "terroristen" die kans niet zullen laten liggen. Dit in het kader van de mondiale bangmakerij van de gewone burger want een burger die bang is is eenvoudiger zaken aan te praten en makkelijker controleerbaar. In Amerika is al een begin gemaakt met de introductie van RFID als systeem om bezoekers vanop afstand te controleren. Vooralsnog lijkt her erop dat alleen nog maar voertuigen van Mexicaanse bezoekers een "tag" krijgen.
Handig hoor, zo'n apparaatje dat gaat piepen als een bekende terrorist de poort passeert. Totdat uw eigen naam op de rap langer wordende lijst komt te staan want de definitie van "een terrorist" wisselt met het humeur van Bush, Blair, Balkenende en Berlusconi.

Geen opmerkingen: