Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, juli 22, 2005

Wensen

Wensen

Googlewhack:
wolkewietje kleurplaat

Er zijn toch maar vreemde mensen in de wereld. Zo heeft een 41-jarige (alsof zijn leeftijd of woonoord er ook maar iets toe doet voor zijn slachtoffers!) Duitser bekent diverse nog luierdragende kinderen sexueel te hebben misbruikt. Tegenover de rechtbank verklaarde hij graag in therapie te willen. Da's fraai. En zo is er ook de Katholieke kerk van Engeland en Wales die een offensief is begonnen tegen een boek. Jawel: tijd en energie wordt gestoken in het weerleggen van een stuk fictie. Het gaat hier uiteraard om The DaVinci Code van Dan Brown. een boek dat, ook volgens de schrijver, losjes gebaseerd is op feiten. Een aantal van die zogenoemde feiten zijn niet eens meer dan legendes. Bovendien staat meneer Brown bekend als fictie-schrijver. Is het wellicht een idee om Orson Welles aan te klagen omdat hij in het beruchte radiohoorspel "War of the Worlds" uit 1938 mensen wijs maakte dat marsmannetjes bestonden terwijl daar in de Bijbel maar een paar vage aanwijzingen voor zijn?

Het journaal biedt al meer non-fictie dan mij lief is. Daarom geef ik mij bij tijd en wijle graag over aan een stukje fictie. Gisteren was dat The Discovery of Heaven, een film naar het boek "De Ontdekking van de Hemel" van ons aller Harry Mulisch. Vooraf dacht ik te zullen gaan kijken naar veel blote tieten en een verhaalloze beeldenbrij maar niets bleek minder waar. The Discovery of Heaven is gewoon een goede film met als grootste minpuntje het duidelijke Nederlands accent van Jeroen Krabbé als aartsengel Gabriël. Maar ja, als regisseur mag je je wat veroorloven....

Zelf veroorloofde ik mijzelf een dagje van relatieve rust: wasje draaien, beetje opruimen, beetje foto's inplakken, beetje computerspelletje doen...Beetje op tijd Ferdinand ophalen van de opvang, beetje Eva bellen en welterusten wensen...Het lijkt me dan ook vrij ideaal om een baan te vinden voor vier dagen per week a 9 werkuren en daarnaast de woensdag of vrijdag te hebben om zelf invulling aan te kunnen geven. Als U toevallig zo'n baan weet...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!