Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, juli 08, 2005

Gezellig

Gezellig



Tekent U ook de Vaderverklaring?




Je zou bijna denken dat we bang zijn voor de verkeerde dingen.
Neem Aids. Er sterven substantieel meer mensen aan de griep, door ondervoeding of cholera.
Jaarlijks sterven in Nederland meer mensen omdat zij hun nek breken bij een val van het keukentrapje dan aan de hand van terroristische aanslagen. Per jaar sterven meer politici aan een hartaanval of door kanker dan per decennium door een gerichte persoonlijke aanslag.
Maken wij ons druk om de verkeerde zaken? En waarom dan eigenlijk?
Met een aardappelschilmesje mag je het vliegtuig niet in, als drager van het griepvirus wel.
De cijfers geven aan wat gevaarlijker is, media en politici weten het beter.



Had U gisteren ook nog zo genoten van het fraaie weer?
Heb samen met Bas (niet die van Pencak, noch die van de kaartclub maar die van de Rocky Horror) een pilsje ziiten drinken op een bankje in de gemeenschappelijke binnentuin waar wij ook nog'ns getrakteerd werden op een stuk fruit, uitgedeeld door een nieuwe buurman wiens naam ik helaas niet kon verstaan. Maar dat geeft niet. ook al weet je niet wat een ander zegt, de taal van respect verstaan wij allemaal. En wie zegt dat dat niet zo is sla ik helemaal in elkaar.

Zeker met de nieuwe trucjes die ik gisteravond bij de training leerde. Moet wel zeggen dat het avondeten (restant choco-fondue!) mij nogal zwaar op de maag lag. Reden voor een mentale notitie.



Soms zit je een beetje in een dip en soms vind je een bijkans antiek maar toch aan jou gericht liefdesbriefje. Opruimen is leuk.



En over leuk gesproken: dit weekend verneemt U eventjes niet zo veel van mij via dit medium omdat ik vooral leuke dingen aan het doen ben met mijn visite: m'n peetzoon Matthijs en zijn moeder Marjan zijn in Amsterdam dit weekeinde. Gezellig. Net als korte bezoekjes van buurvrouw Abgélique, bijvoorbeeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!