Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, juli 28, 2005

Beloftes

Beloftes

Voor wie goed om zich heen kijkt is altijd wel iets leuks te zien.
Ga voor de gein 'ns vijf minuten eerder dan normaal de deur uit en neem de tijd om her en der even stil te staan en goed te kijken. Zo waren Superfer en ik vanmorgen lekker vroeg onderweg naar de zomerkamp-opstapplaats. Daarbij liepen wij ondermeer door de van Eeghenstraat, volgens zeggen de duurste straat van Amsterdam. Alleen al kijkend naar de aldaar geparkeerde automobielen kun je niet anders concluderen dan dat de bewoners minstens redelijk vermogend moeten zijn. Zo staat er een aantal Porsche's en is minstens één op de vijf auto's een SUV. Alsof een Jeep handig is in de stad.
Of een auto die ruim de 200 haalt. Uiteraard draait het allemaal om status. Best triest eigenlijk wanneer je een of ander duur ding nodig hebt om je een beetje goed te voelen. Maar goed, ieder z'n meug.

Zo vindt het NS-management het niet nodig zich aan beloftes te houden en zullen de prijzen voor treinkaartjes in de Randstad meer stijgen dan in de rest van het land "omdat daar de meeste mensen met de trein gaan". Mocht het ministerie dit plannetje tegenhouden, nou, dan verhoogt men gewoon de prijzen door het hele land nog wat meer. Dat ook dit tegen de afspraak is dondert niet. Beloftes zijn voor sukkels. Slimme mensen mogen beloftes breken wanneer het hen uitkomt. Daarom worden slimme mensen vaak minister.

Zo vindt minister Donner het leuk om burgers zijn wil op te leggen. Zijn nieuwste plannetje gaat uiteraard over terreurbestrijding: het bagatelliseren ervan wordt verboden. Wanneer U zou beweren: "Ach, afgezet tegen het wereldwijde probleem van de honger vallen die aanslagen in Engeland en Egypte eigenlijk best wel mee" dan kan U dat, als het aan de Minister van Angstaanjagen ligt, een jaar celstraf kosten. Grappig, niet? Of zou hij het serieus menen?

En zou de IRA het eigen besluit om de wapens neer te leggen serieus menen? In dat geval zullen diverse wapenhandelaren op zoek moeten naar ander werk. En dat zou wel bijzonder goed nieuws zijn!

En over werk gesproken: dat was het onderwerp van gesprek tussen mij en oud-collega Edward die wij onderweg naar huis tegenkwamen. Op de opstaphalte zelf nog even staan kletsen met oud-kampcollega Sjors. Bij thuiskomst wachtte ons een verrassing in de vorm van een schat: twee dozen vol jeugdboeken, aangeleverd door buurvrouw Hetty. Een jeugdencyclopedie, een boek over het leven der Amazone-indianen, de oorsprong van atoomkracht en nog meer fraais. Geweldig!

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Marten Toonder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!