Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, juli 18, 2005

Afgewezen

Afgewezen

Jaren geleden had een therapeut goed en slecht nieuws voor mij naar aanleiding van de opsomming van met name instanties die hun uiterste best deden om mij het leven zuur te maken:
"Het goede nieuws is dat je niet paranoïde bent en het slechte is dat ze je écht moeten hebben."
Daar mag je dan blij mee zijn...

Die gedachte aan dat gesprekje kwam terug toen ik vandaag van het UWV een afwijzings-brief ontving naar aanleiding van m'n WW-aanvraag én een geldbedrag op m'n rekening gestort kreeg met keurige betaalspecifatie, aangemaakt op dezelfde dag als de afwijzingsbrief. En nee, het ging niet om een eindafrekening of de betaling van een restant aan vakantiegeld of iets dergelijks maar om een reguliere uitbetaling.
Uiteraard belde ik meteen het nummer dat boven aan de brief stond en kreeg een bandje van de telefooncentrale te pakken:"Het nummer dat U probeert te bereiken is niet in gebruik."
Ben je klaar mee.

Dan maar ten burele getogen waar ik werd getrakteerd op blikken waaruit een mengeling van bewondering, afgunst, ongeloof en sarcasme sprak én het advies mij te melden voor een sociale dienst-uitkering.
Dat kon bij hetzelfde loket. Kopietjes maken van de aanvraagformulieren die ik laatst had ingevuld ten behoeve van de WW-aanvraag bleek procedureel-technisch niet mogelijk.
Of ik zo vriendelijk zou willen zijn exact dezelfde formulieren opnieuw volledig in te vullen.
Alle zes stuks. Alsof elke werkloze zich te pletter verveelt.

Thuisgekomen maar even het algemene nummer van het UWV gebeld en mij laten doorverbinden met de helpdesk. De dame achter het computerscherm aldaar wist mij te vertellen dat mijn afvraag weliswaar is afgewezen maar dat ik toch gewoon een WW-uitkering ontvang.
Zolang ik tenminste maar netjes mijn (ook vandaag ontvangen) werkbriefjes invul.
Na een twintigtal seconden viel het muntje:"Eh...dat kan natuurlijk niet..."
De mevrouw zal mij laten terugbellen.

Intussen ben ik uitgenodigd voor een intake-gesprek betreffende mijn uitkering via de Sociale Dienst. Die waarschijnlijk, zo wist men mij te vertellen, wordt afgewezen omdat ik gezien het aantal voorwaarden waar ik aan voldoe, eigenlijk gewoon recht heb op WW.

Wordt waarschijnlijk vervolgd maar mocht U in de krant een berichtje tegenkomen over CWI-medewerkers die zich massal van acht-hoog uit het raam werpen uit pure ellende dan weet U tenminste wiens schuld dat is...;-)

Gelukkig kan ik lachen met buurvrouw Wynona die kwam koffieleuten en die ik onze kaartjes voor een retourtje Parijs kon tonen. Weliswaar werden er een paar eurootjes extra van m'n rekening afgeschreven omdat het voor mij niet mogelijk bleek via internet te bestellen en ik mij noodgedwongen aan het Internationale loket op Perron 1 van het Amsterdamse Centraal Station moest vervoegen maar toch:
De Ferman en ik gaan eerdaags een weekje leven en wonen in de lichtstad!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!