Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, april 05, 2005

Nieuws



Volgens een woordvoerder van luchthaven Schiphol is het geen enkel probleem wanneer mensen wapens meenemen in hun koffer."Die gaat toch in het bagageruim."
Dan hoeft beveiliging dus ook niet meer en kan er een paar tienstjes af van de luchthavenbelasting. Da's mooi.
Bovendien: zet het aantal doden door terroristische akties eens af tegen het aantal mensen dat binnenshuis sterft door eigen schuld danwel ondeugdelijke keukentrapjes.
Dan blijken opeens de heren Curver, Brabantia en hun collega's de échte moordenaars te zijn.
Waarom wordt daar niet tegen opgetreden?


En waarom mogen regeringsleden glashard liegen? Is dat waarom zij voor ons in dienst zijn?
Zo kreeg het adviesbedrijf COT van eerste-kamerlid Uri Rosenthal van de VVD zeker drie keer ten onrechte een order van het ministerie die lijnrecht indruiste tegen het door datzelfde ministerie vervaardigde lijstje van aanbestedingsregels. Een sanctie wordt niet opgelegd. Bovendien heeft men weer hartelijk tegen de burgers gelogen toen werd beloofd dat chronisch gehandicapten en langdurig zieken er financieel iets op vooruit zouden gaan met hulp van een aantal nieuwe belastingregels. Helaas: in de praktijk is men er gemiddeld 160 jaarlijks op achteruit gegaan. Er wordt geen sanctie opgelegd. Ook niet voor deze leugen. Dan is ook nog'ns verklaard met de hand op het hart dat wij nu weliswaar de broekriem moeten aantrekken maar dat 2006 het oogstjaar zal worden van de huidige onpopulaire maatregelen. Ook die verklaring blijkt op onwaarheden te berusten. Er wordt geen sanctie opgelegd.


Laat ons dan, als burgers, bij de eerstvolgende mogelijkheid zélf een sanctie opleggen aan de huidige regeringspartijen en massaal juist NIET VVD, CDA of D66 gaan stemmen. Koel plan?


Vandaag heeft collega Lieke een plusje verdient: zij blijkt bekend met het album "Roltrap naar de Maan" van Het Klein Orkest. En over muziek gesproken: tegenwoordig zit "Ave Adore" van The Smashing Pumpkins als CD nummer 1 in m'n cd-wisselaar die dienst doet als wekker. Niet dat ik wakker wordt met de betreffende muziek want zodra het apparaat aanslaat maakt Ferdinand gebruik van zijn vermogen de uit-knop in te drukken om vervolgens op half-fluisterende toon liefjes te melden: "De wekker is gegaan...". Dat is voor mij het teken dat m'n zoon met een minuutje of vijf bij zijn vader zal aandringen op het verlaten van de ouderlijke bedstee.


Vlak voordat hij vanavond de zijne opzocht kwam zijn moeder nog even welterusten zeggen. En dan bedoel ik ook "even". Had ik een chronometer op zak gehad dan zal die nauwelijks meer dan 18 seconden hebben gerekend voor haar bezoekje. En dat is een hoge schatting...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!