Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, maart 22, 2005

Onzalig



Googlewhack:

boekbespreking virginia andrews




Nog maar aan het derde boek van dit jaar begonnen. De eerste twee waren Morreion van Jack Vance en Chaos en Foundation van Greg Bear.
Gisteren ben ik begonnen in Lovely van Frank Ronan. Eén boek per maand...dat moet toch beter kunnen?



De laatste tijd lijken mensen weer extreem gewelddadig. Niet alleen de inmiddels gebruikelijke stammenoorlogen, regeringsopstanden en vrijheidsoperaties eisen hun tol. Neen, wat vooral opvalt is het geweld dat door kinderen blijkbaar normaal wordt gevonden. Zo heeft een jongen in het Amerikaanse Red Lake 7 mensen doodgeschoten op zijn school en hebben twee jonge tieners in Dordrecht geprobeerd hun lerares in de fik te steken. Dan hebben we ook nog de jongens die toegegeven hebben al jarenlang auto's met stenen te bekogelen vanaf een viaduct. Misschien moet kinderen opnieuw worden geleerd hoe zij zich moeten vermaken wanneer er niets leuks is op TV en bovendien hun Playstation-privelege is ingetrokken. Wellicht is het organiseren van een kinderolympiade een idee. Maar dan met spellen als "Blikkie Trap" en "Verstoppertje". Wat dacht U van een wereldrecord "Suske & Wiske"-lezen?


Of dit plannetje kan werken weet ik niet maar ik weet wel wat niet werkt om kinderen van geweld en alcoholmisbruik af te helpen: het duurder maken van een flesje Breezer. Wat een heerlijk onzalig plan toch weer! Nee, wanneer je als regering écht tegen het gebruik van alcohol bent dan moet je de verkoop van het goedje gewoon verbieden. Dat is tenslotte ook al het geval met veel andere drugs.


Terri Schiavo zal binnenkort sterven. Haar man heeft aan het langste eind getrokken in de juridische strijd tussen hem en Terri's ouders. De familievete is uitgeknokt. De strijd is beslecht en de hypocriete George Junior ("Elk leven is heilig, behalve dat van hen die ik ter dood veroordeel zoals vermoedelijke criminelen en mogelijk toekomstige terroristen zoals Afghaanse burgers en zo.") heeft verloren. Lekker puh! Niet dat ik Terri dood wens maar de machtigste man van Amerika mag wel eens weten hoe verliezen voelt. De ouders van Terri zullen zich ook verliezers voelen. Persoonlijk kan ik niet oordelen in de zaak: wil je je geliefde echtgenote nog jaren laten lijden of wil je je dochter's lijden net zo lang rekken tot zij sterft van ouderdom of er genezing mogelijk is?



Vandaag heb ik eindelijk m'n belastingaangifte ingevuld en opgestuurd. Ik weet niet hoe het precies komt maar er waren maar liefst 21 A4-tjes met jaaropgaves en andere overzichten die ik nodig had ten behoeve van de belastingdienst. Waarom eea moet worden ingevuld is mij nog immer een raadsel aangezien sinds de invoering van het SOFI-nummer alle verschillende organisaties hun gegevens koppelen aan die van de belastingdienst.
Had ooit een schrijffout gemaakt waar de belastingdienst mij fijntjes op wees:"Volgens onze gegevens moet het zus en zo zijn." Als zij dat al weten, waarom moet ik het dan nog invullen? Ik kan daar zo moe van worden en als je dan al oververmoeid bent...Gelukkig is daar Ferdinand die mij altijd maar weer weet op te vrolijken. Zo is hij tegenwoordig bezig om zichzelf te leren fluiten en kijken wij vrijwel dagelijks tenminste één aflevering van Q & Q. Hoogst vermakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!