Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, maart 08, 2005

Laf!



Uit onderzoek van de vakcentrale FNV blijkt dat de nieuwe Wet op de Kinderopvang niet werkt. Natuurlijk werkt-ie niet! Het is namelijk de bedoeling dat de burger mort om relatief invloed-arme regelgeving. Zo is namelijk de aandacht afgeleid van zaken die er écht toe doen, zoals de immer verder uitgebreide bevoegdheden van "Big Brother" en de opzettelijke afbraak van de verzorgings-staat. De steeds meer toenemende bureaucratie is een prachtige manier om het volk bezig te houden. Stel je voor dat men tijd krijgt om na te denken?



Intussen neemt ook de verharding nog steeds toe en raken kinderen door media-verhalen geïnspireerd om mensen in het ongeluk te storten door stenen vanaf een viaduct te werpen op passerende (tank)auto's. Met z'n tientalen tegelijk een ouder echtpaar bekogelen met sneeuwballen, stenen en eieren is het toppunt van hilariteit. Totdat ik de ventjes te pakken krijg en hun ouders wijs op hun verantwoordelijkheid. Veel ouders, is mijn ervaring, weigeren de verantwoordelijkheid te nemen voor het gedrag van hun kroost. Lafbekken zijn het!


Blij dat Ferdinand weer thuis is nadat hij een paar dagen onder oma's hoede heeft doorgebracht. Bij oma thuis heeft hij zijn handstand-techniek verder geperfectioneerd en hij lijkt zowaar weer iets gegroeid. Misschien dat buurvrouw Johanna, die misschien straks langskomt voor haar bezoekrecht, een en ander kan bevestigen. In ieder geval herinnerde zij zich nog dat één van ons tweeën ziek was, al wist zij niet meer wie. Tsja, dat mag je hebben wanneer je maar twee prioriteiten kent: "heb ik genoeg tabak?" en "Kan ik binnen een half uur aan koffie komen?" Wat een heerlijk eenvoudig leven lijkt mij dat. Toch zou ik niet willen ruilen. Geef mij maar de mogelijkheid m'n hersens op een doelbewuste manier te gebruiken. Zelfs wannneer dat lijdt tot overspannenheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!