Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, maart 29, 2005

Inburgering




Vandaag vroeg ik de voormalige hoofdcipier...eh...gevangenbewaard(st?)er Minister Verdonk welk fenomenaal spraakherkennings-programma haar ministerie gebruikt bij het telefonisch en softwarematig afnemen van het inburgeringsexamen voor mogelijk toekomstige Nederlanders
die er in sommige gevallen blijkbaar een jaarsalaris voor over hebben om in ons welkome landje te mogen komen wonen.
Voor zover mij bekend is de software-wereld nog niet zo ver dat een computer die leert om het dialekt van wetenschapper/presentator Chriet Titulaer te verstaan zonder blikken of blozen kan omschakelen naar de spreektaal van Erik Hulzebosch, Neêrlands slechst verstaanbare lange-afstandsschaatsenrijder. Ik ben benieuwd hoe haar ministerie antwoord.



Vandaag op het werk is een voorlopige beslissing gevallen: ik ga vooralsnog drie dagen per week werken in plaats van vijf. Financieel maakt dat niets uit aangezien ik gewoon aanvulling krijg tot bijstandsniveau. Daarnaast gaat men op zoek naar een heuse studiebegeleid(st)er voor mij zodat ik in mei volgend jaar examen kan doen. Intussen ga ik wel op zoek naar een beter betalende baan want niet alleen moet er brood op de plank komen maar ook toekomstig studiegeld voor drie kinderen...Yihaa!


Vanavond geen brood gegeten maar spinazie-pannekoek met een hardgekookt ei. Lekker hoor! Ferdinand slaapt vandaag weer gewoon thuis. Zoals het stiekem eigenlijk hoort maar soms is het voor alle partijen wel'ns prettig wanneer papa zich even niet om zijn zoon hoeft te bekommeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!