Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, februari 11, 2005

Informatie




Wat zal minister Donner van Justitie doen nu blijkt dat minister Verdonk van Vreemdelingenzaken mogelijk illegaal informatie verstrekt aan de regering van Congo over vluchtelingen uit dat land? Wordt alles eenvoudig glashard ontkend?
Wordt dit akkefietje bedekt met de mantel der liefde? Of zal onze meest rechtvaardige volksvertegenwoordiger de zaak eenvoudigweg negeren? Natuurlijk zou hij ook zijn collega ter verantwoording kunnen roepen maar durft hij
dat ook? Persoonlijk zou ik haar niet durven tegenspreken. Heeft U wel eens het vuur in haar ogen gezien op die momenten dat haar beleid werd bekritiseerd? Daar kan Superman nog een puntje aan zuigen!



Het is fijn om vrienden te hebben. Zij kunnen je leiden door het doolhof dat "leven" heet.
Lopen doe je alleen maar zonder hulp kun je hopeloos vast komen te zitten. Ook is het fijn om een 9-jarige zoon te hebben die z'n eigen broodjes smeert voor school; ongevraagd een lege wc-rol vervangt voor een volle en in het voorbijlopen een schilderij een tikje geeft zodat-ie weer recht hangt.
Het is een bijzonder joch, Griet. En dat is-ie.


Mede daarom wil ik wat meer tijd vrijmaken om hem te begeiden op het pad des levens en hem de valkuilen helpen omzeilen die zijn vader tijdelijk hebben opgehouden.
Hij maakt zijn eigen fouten wel, daar hoef ik mij geen zorgen om te maken. Wel kan ik hem voorbereiden op tegenslag en helpen de kracht te vinden ondanks dat verder te gaan.
Wellicht kan ik hem zelfs ervan overtuigen dat met zachtheid meer bereikt wordt dan met hard zijn
en op die manier mijn steentje bijdragen aan het vriendelijker worden van de wereld.
Het is maar een drupje, ik weet't. Maar vele drupjes samen maken een oceaan...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!