Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, februari 01, 2005

ADSL
Ferdinand, de toekomstig Pasja van Groot Amsterdam en Omliggende Gebiedsdelen, ligt net in bed. Moe na een speurtocht met de Eco-kidsclub, vanmiddag na school.
Vlak voor zijn bedgang kwam buurvrouw Johanna hem nog even een goedenacht wenschen. En dat nog geen uur nadat zij haar vriend had laten vertellen dat zij zich niet goed genoeg voelde om langs te komen...
Ach, zo gaat dat. Nog maar een half uur geleden had ondergetekende nog geen internet-verbinding.
Het doorsturen van huiswerk naar de LOI moest dus even worden uitgesteld. Door een niet minder dan briljante ingeving (even niet bescheiden wezen!) heb ik hoogt persoonlijk het probleem opgelost, zonder hulp van helpdesk-medewerker(s) of online FAQ (duh!). Er bleek een softwarematig probleem met m'n Thomson Alcatel Speedtouch 510 Ethernet-modem.
(Wat een naam, he?) Een tweetal minuten hield ik de adem in en dook in het register van m'n computer.
"Geen paniek. Blijf helder denken. Wanneer je kalm blijft kun je uiteindelijk gebruik maken van fouten van je tegenstander." Komen de wijze Pencak-lessen toch weer'ns goed van pas...


Gezellig een kopje thee gedaan met buurvrouw Angélique, gisteravond. Eerder deze avond mocht ik van haar een presentje ontvangen. Zomaar. Gisteren kreeg ik ook al een cadeautje en wel van een broer en zus die de naschoolse opvang waar ik werk noodgedwongen moeten verlaten: Zij heeft een leeftijd bereikt waarop het spelen met jonge kinderen niet leuk meer is en hij is te zwaar geworden om zes trappen op te dragen.
Vanwege de spierziekte Duchenne kan hij helaas niet meer zelf trappen lopen. Afscheid nemen is nooit zo heel erg leuk. Dat is wel een aspect van dit werk waar ik vantevoren nauwelijks rekening mee heb gehouden: je bouwt een band op om vervolgens afscheid te nemen.

Eigenlijk moet ik niet zo zeuren: er zijn mensen die veel rigoreuzer afscheid (hebben) moeten nemen. Neem bijvoorbeeld de vermoorde Hell's Angels. Het proces tegen de waarschijnlijke daders is vervolgt op een geheime lokatie. Het lijkt hier Amerika wel! (Schreide hij uit, bij gebrek aan beter onderbouwd commentaar.) Een andere geruchtmakende rechtszaak is die tegen Michael Jackson.
Het "Proces van de Eeuw" wordt simultaan nagespeeld door TV-acteurs zodat sensatiebeluste mensjes maar niets hoeven te missen van de juridische neersabeling van één der grootste popidolen van de laatste decennia. Lachen!
NOT. Ook ander nieuws is niet komisch te noemen:De eerste verkiezingsronde in Irak is relatief rustig verlopen. Er vielen althans slegs zo'n veertig doden bij diverse verkiezingen-gerelateerde schermutselingen. Gelukkig maar.Geen opmerkingen: