Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, december 01, 2004

Rust



De goede man is nog niet dood of men zendt al terugblikken op zijn leven uit. Prins Bernhard ligt in een ziekenhuis in Utrecht en ontvangt zijn familie. Nou en? Natuurlijk is het niet fijn dat de vader van onze Koningin ernstig ziek is
maar om hem nu al dood te wensen gaat mij wat te ver. Gun hem de rust om in de beperkte anonimiteit die voor hem haalbaar is ziek te zijn en laat het over zijn met de speculaties. Richt de pijlen liever op zijn liefde voor het werk van het Wereld Natuur Fonds. Prins Bernhard is nog niet overleden en het zou voor hem mooi zijn als nog voor hij de laatste adem uitblaast hij merkt dat zijn werk niet voor niets is geweest.





Misschien moet ik wat vaker meer dan acht uren achter elkaar slapen in een etmaal. Afgelopen nacht heb ik dat gedaan en het resultaat was er naar. Ondanks dat ik een hectische werkdag beleefde bleef ik ongemeen scherp en opmerkzaam. Had zelfs zo veel energie dat ik bij thuiskomst meteen na het opzetten van de aardappeltjes aan het strijken ben geslagen. Normaliter moet ik toch eerst het batterijtje opladen voordat ik ook maar iets doe na het avondeten. Een voor mij fijne manier om in energie-bewaarstand te gaan is lezen. Na "Het Vaderinstinct" van Adrienne Burgess en "Doodsstrijd op Pyrrus" van Harry Harrison is de beurt gekomen aan "De Man die van Nergens Kwam" van Hubert Lampo. Zeer vermakelijk en bovendien leerzaam. wat wil een Terrebel nog meer?
Nog meer leuks: ontving vandaag van de belastingdienst bevestiging dat zij inderdaad een groot deel van Ferdinand's opvang betalen. Er blijft nog een niet-onaanzienlijk bedrag over maar wellicht dat mijn werkgever een deel daarvan voor haar rekening neemt. Volgens sommigen valt te redeneren dat als ik een kind op de opvang wil hebben ik dan zelf maar volledig voor de kosten moet opdragen. Leuk punt. Maar als die bijdrage bijna net zo hoog is als mijn maandloon zit ik met een klein doch onoverkomelijk technisch probleem: waar haal ik dan het geld vandaan om dingen te betalen als huur en eten? "Neem dan geen kinderen" redeneert men. Ook een aardige. Maar wie gaat dan later ons pensioen betalen? Zie daar meteen de enige reden waarom ik zo aardig ben voor m'n kinderen..;-)


Update: Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Prins Bernhard