Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, december 21, 2004

VuurwerkSoms is het zo makkelijk om iemand blij te maken. Neem nu gisteren. Lig ik bij de mondhygiëniste in de stoel, belt er een vriend van haar. Pas afgestudeerd aan de lerarenopleiding en wil graag aan de slag. Toevalligerwijs kon ik hem een telefoonnummer geven om hem verder op weg te helpen. Da's toch mooi? Niet zo mooi als de roodaangelopen koppies van de schoolkinderen tijdens de sponsorloop vanmorgen maar toch wel mooi...
Net zo mooi als het siervuurwerk waar ook dit jaar de nadruk op zal liggen in tegenstelling tot knalvuurwerk.
Morgen leveren wij onze bestellijst in die één van de mooiste feesten van het jaar zal gaan omlijsten

Minder mooi is het dat buurvrouw Johanna om half elf belde met de mededeling dat zij er "strakjes" helaas niet bij kan zijn als Ferdinand zijn rondjes rent voor het goede doel. Daarop vertelde ik haar dat haar duidelijk was gemaakt dat de sponsorloop om 09.00uur plaatsvond waarop zij moest grinniken. Handig hoor, zo'n ziekte. Je kunt doen en laten wat je wilt en alles wat mis gaat op je ziekte afschuiven. Vooral als het koud en regenachtig is voelt zij zich niet goed genoeg om de deur uit te gaan. En daar wordt ik dan weer niet goed van. Vanavond zou zij dan écht langskomen maar guess what? Zij kon niet en of Ferdinand dan maar even haar vriend wilde vertellen dat zij niet bij hem zou logeren vanavond. Afijn, Ferdinand door de binnentuin naar de overkant wwaar hij licht ziet branden. Helaas is buurman Dudo te ver heen om het geklop in zijn hoofd te kunnen scheiden van het geklop op het raam. Jammer.Ook minder mooi is het dat bekende Nederlanders vinden dat zij geen voorbeeldfunctie hebben en gewoon valsspelen bij een spelletje. Frits Wester is hierop betrapt bij de dinsdag uit te zenden finale van De Nationale Nieuwsquiz bij de NCRV. Ik ben benieuwd hoe de heer Wester reageert op deze zelfopgelegde aantasting van zijn integriteit. Want als je het al nodig vindt vals te spelen bij een spelletje hoe zit dat dan bij serieuze nieuwsgaring?


Nu ik het toch heb over nieuwsgaring: U heeft wel eens gehoord van RSS feed? Welnu, iets dergelijks is vandaag toegevoegd aan m'n weblog.Het heet Atom feed en staat in het bovenste horizontale rijtje links als aanklikbaar snel-lees gebeuren. Of zoiets.Vandaag staan wij even stil bij diegenen die de kersdagen niet thuis doorbrengen. Neem bijvoorbeeld Daniëlle: morgen gaat zij onder het mes en hoopt zij de daaropvolgende nacht de slaap te kunnen vatten terwijl haar been is ingepakt in rood en groen gips...Geen opmerkingen: