Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, december 05, 2004

Pakjesavond






Soms slaap ik met in mijn handen de tutteldoek van Eva. Gewoon, omdat ik m'n dochter mis en zij op die manier toch een beetje bij me is. Mag dat?



Zou graag met haar samen pakjesavond doorbrengen maar het is een ander bij wie zij de armpjes om de nek slaat uit blijdschap om haar kadootjes. Dat schijn ik maar gewoon te moeten accepteren. Maar dat weiger ik. Mag dat?



Heb geen zin in een jarenlange rechtszaak om uiteindelijk met een gerechtelijk dwangbevel voor bezoekrecht voor een gesloten deur te staan. En bovendien werkt een huurmoordenaar sneller en goedkoper dan verreweg de meeste advocaten. Soms wenste ik dat ik het lef had om een rigoreuze stap te zetten. Mag dat?





Iemand nog opties?
Is er bijvoorbeeld al een Nederlandse divisie van het Engelse Fathers 4 Justice?

(Niet dat er geen foute mannen zijn maar het probleem dat er ook foute vrouwen zijn wordt, zeker door machthebbenden maar met name door de media, zwaar onderkend)








Ach, er zijn wel meer oneerlijke zaken in de wereld: zo mag Sinterklaas met Maud op schoot zitten en krijgt-ie zelfs een kusje van haar! Waarom ik niet? Wat maakt die man met die mijter en staf zo bijzonder?;-)
Wat viel mij nog meer op bij Het Feest van Sinterklaas, vanmiddag op FoxKids? Dat ongeveer een miljoen kindertjes er nu van overtuigd zijn dat camera-toezicht een goed ding is. Met name dankzij "rechercheur Kledder" die camera's liet ophangen in Ahoy om zo eventuele malversaties voor te kunnen zijn.
En heeft het gewerkt? Neen. Ernst en Bobby bleven zoek, ondanks het feit dat beveiligingscamera's hen hadden gespot. De Directeur en zijn zoon Jacob hadden hen ontvoerd én hun plaats ingenomen zodat zij dicht bij Sinterklaas konden komen om hem te kunnen bespuiten met "omkeer-aroma". Zonder camera-toezicht (en dus met veel minder geld en zonder privacy-schending) was hetzelfde resultaat behaald: de schurken zijn gepakt door de doortastendheid van Ernst en Bobby zelf met hulp van Sinterklaas. De optredens van ondermeer Ch!pz en Ali B. deden dit walgelijke stukje indoctrinatie gelukkig gauw vergeten...;-)







Vriend Erwin (die hier vannacht was blijven pitten) en buurvrouw Johanna waren er getuige van hoe blij Ferdinand is met zijn Chronologisch Overzicht van de Wereldgeschiedenis ("Ik wil later alleen maar naar de Grote School als ik daar Geschiedenis en Latijn krijg"). Ook is hij sinds gisteren in het bezit van een heus Spionnenhandboek. De Goedheiligman heeft ook ons huisje vanavond niet overgeslagen en bracht ons (ondermeer via buurman Dudo) diverse cadeautjes. Het leven kan zo leuk zijn...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!