Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, december 15, 2004

Ongelooflijk



Googlewhack:

ouderwets reisspelletje




Het blijft vreemd gesteld met die vrijheid van meningsuiting:
"rothoer" mag wel; "Kutjood" mag niet. "God is een klootzak" mag niet;
"Allah is een varken" mag wel. "Hirsi Ali is een dom wicht" mag niet, evenmin als "Van Gogh was een boerelul".
"Wij zijn tegen stemrecht voor vrouwen" mag je wel zeggen; "Wij zijn tegen stemrecht voor christenen" mag weer niet. Kan iemand even wat regeltjes opstellen zodat het allemaal wat duidelijker wordt? Ik wil niet per ongeluk de verkeerde bevolkingsgroep op de verkeerde manier beledigen. Alvast bedankt.




Toen ik gisteravond thuiskwam van het werk bleek dat buurvrouw Johanna er al was. Verbaasd om de door mij tentoongespreide daadkracht vroeg zij waarom ik meteen begon met koken.
Daarop vertelde ik haar dat mij geen toverspreuk bekend was die ervoor zorgde dat het eten binnen twintig minuten op tafel staat en vroeg haar waarom zij, tegen de afspraak in, zo vroeg was. Zij vertelde dat zij geen zin had om later, als het kouder en donkerder was, langs te komen.
Ook vroeg ik haar waarom zij geen gebruik maakte van de asbak en gaf zij als antwoord dat zij die niet kon vinden maar desalnietemin, met alle gevolgen van dien, een shaggie had opgestoken.
Blijkbaar moet ik dit gedrag "gewoon maar" accepteren "omdat zij ziek in het hoofd is en er daarom niets aan kan doen." Ik wel dan?

Vanaf heden denk ik er daarom anders over. Bij gemaakte afspraken moeten beide partjien zich daar aan houden. Wel zo praktisch. Neem nu vanmorgen. Mij was gevraagd enige folders op te halen ter verspreiding namens een zekere socialistische partij. Kom ik op het opgegeven adres, zelfs nog iets voor de opgegeven tijd, wordt de deur niet opgengedaan. Keurig gewacht tot iets na de afgesproken tijd en ondertussen nog een aantal maal op de deurbel gedrukt. Onverrichter zake huiswaarts gekeerd dan maar. Gelukkig zat daar buurvrouw Angélique zodat ik, tijdens ons gezamenlijk kopje koffie, even m'n gal kon spuien. De buuv was net weg toen er werd aangebeld:
het gratis bier drinken in opdracht van een grote gloeilampen-fabriek in Eindhoven is ten einde.
De thuistap staat niet meer bij mij thuis. *Snif* Ik ben een biertap kwijt maar aanrecht-ruimte rijker!



Op het werk genoten van de relaxte sfeer en het door de stichting aangeboden kerstpakket in ontvangst mogen nemen uit handen van Ome Kees, de buurthuisbeheerder uit onze eigen buurt. Daarin zaten twee mooie aardewerken schaaltjes, twee bijpassende placemats, een multi culti kookboek
en een houten handmassage-apparaat. Heeft U die van U al gehad? Een en ander was samengesteld door de mensen van de derde wereldwinkel "Koning Max", dat milieu- en sociaalbewust zaken doet. En over goede doelen gesproken: volgende week dinsdag gaan Ferdinand en zijn schoolgenoten een sponsorloop doen voor
het weeshuis "Hope's Children Centre" in Meru, Kenia. Daar is dringend behoeft aan matrassen, kleding, spelmateriaal en schoolspullen. Een erg goed doel, dus. Eventueel kunt U via mijn reaktie-paneeltje laten weten of ook U een kleine duit in het zakje wil doen: een miniem bedragje per gerend rondje is al zeer welkom.
Alvast bedankt.

Terwijl kinderen hier dingen doen ter bevordering van vrede en harmonie besluiten bij de NAVO aangesloten landen dat er nog niet voldoende geweld heeft plaatsgehad in irak. In het kader van die gedachtegang stuurt men nog wat meer bommen en granaten in de vorm van tanks, automatische geweren en welgeteld één hele heliopter.
Weet men dan nog niet dat geweld alleen maar leidt tot meer geweld? Het stelletje ongelooflijke [CENSUUR]!#@$!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!