Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, november 02, 2004

Rechten

Googlewhack:


geschoten "Rebecca M"Op 20 november is het Internationale
Dag van de Rechten van het Kind. Dokters van
de Wereld organiseert op deze dag Kids 4 Rights.
Ik nodig je uit om Kids 4 Rights te bezoeken
om het wereldrecord gooi je wapen weg
te verbreken. Wil je meer weten over
Kids 4 Rights op 20 november
en je aanmelden?

Klik hier...


Het officiële Grote Nieuws van vandaag bestaat uit de presidentsverkiezingen in Amerika: Welk lid van Skull and Bones mag zich vier jaar lang de sterkste man van de wereld noemen? Natuurlijk staat ook de moord op Theo van Gogh hoog op de hitparade van nieuwsfeiten van vandaag. Jammer genoeg voor deze wereldvermaarde Amsterdamse cineast is hij blijkbaar een keer iets te ver gegaan met zijn provocaties. De moordenaar nam het zekere voor het onzekere en heeft Van Gogh niet alleen beschoten maar ook nog gestoken. De moord was echter te laat voor Van Gogh om nog ingeschreven te kunnen worden voor die rare wedstrijd die waarschijnlijk door een andere beroemde vermoorde gewonnen gaat worden: Het heeft er alle schijn van dat Pim Fortuyn Grootste Nederlander wordt. Zelfs het maken van veel lawaai op de Dam kan daar weinig aan doen. Officieel kennen wij in dit land het recht op de vrijheid van meningsuiting. Behalve als die mening indruist tegen die van de heerschende machten, uiteraard. En hoe zit dat met het recht van een vriendin van mij om met haar pas verworven computer-monitor in de tram te zitten? De conducteur wilde haar niet binnen laten "want er kan wel eens een bom in zitten". En hoe zit dat met het recht op behoud van de eigen portefeuille? Persoonlijk denk ik dat je niet de gevolgen moet aanpakken van de hedendaagse rechten-schendingen maar meer moet kijken naar de oorzaken ervan:
Waarom is een conducteur paranoïde? Waarom rolt iemand een portefeulle?
Waarom vermoord iemand een mede-mens vanwege diens verkondigde meningen?
Wie durft zich met de beantwoording van die vragen bezig te houden: de Nederlandse Politiek? U?

Het échte nieuws is wat mij betreft het feit dat er een vaccin in de maak is tegen baarmoederhalskanker dat niet alleen binnen 3 jaar op de markt kan zijn maar dat ook nog'ns het aantal slachtoffers met maar liefst zo'n 98 procent zal terugdringen. Bovendien is er een vaccin onderweg dat er voor kan zorgen dat de werkzame stoffen in cocaïne en nicotine de hersenen niet meer bereiken, daarmee de verslavende werking tot nihil reducerend! Als dat geen goed nieuws is!
Zelfs een onverwachte overwinning van Ralph Nader kan daar niets aan af doen...

Ferdinand was erg blij met het puzzzelboekje dat ik hem gisteren kado deed. Dat staat vol met puzzels als "Welk getal hoort op de plek van het vraagteken?" en "Maak een vierkant door maar drie lucifers aan te raken". Hij is er ook nog'ns behoorlijk goed in. En nu ik toch over m'n zoon aan het opscheppen ben: hij vindt karateles zo leuk dat hij zijn eigen groepje is gestart op de opvang. Onder zijn bezielende leiding zijn er nu verscheidene jongelui die de beginselen van karate onder de knie krijgen. Leuk, niet?


Misschien niet zo leuk als de nieuwste Bijbelvertaling of de vernieuwde beschuldigingen van sexuele intimidatie aan het adres van Ruud Lubbers.
Persoonlijk heb ik soms liever de oude situatie hoewel ik weet dat de nieuwe vaak praktischer is. Het idee van een onkreukbare premier is toch prettiger dan dat van een vies oud menneke, in het geval van Lubbers. In het geval van de nieuwe bijbelvertaling kun je het volgende beweren:"Gelijk een os zo dom zijt gij wanneer ge op onverantwoorde wijze zichzelve ledig houdt met pyro-kinetische experimenten" klinkt toch wat aardiger dan "Je bent een rund als je met vuurwerk stunt."
Dat is misschien trouwens een leuke voor de inburgeringstest van minister Verdonk: bedenk wat de bekende leuze beoogt.
Hoeveel vragen had U trouwens goed? Ik had zes fout.


Vandaag's nieuwe adres van Sargasso is: http://sargasso.logt.cc/
en terwijl buurvrouw Johanna een uur te vroeg bij ons aan de koffie zit en buurvrouw Angélique ons even een leuke avond komt wensen laat ik het aan U over of U Uw mening in groepsverband beter weet te verkondigen dan individueel. Als alle makke schapen over de Dam zijn...In ieder geval veel sterkte toegewenst aan Theo's zoon Lieuwe en al die andere liefhebbenden...:-(


Geen opmerkingen: