Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com Ć©n via Lulu.com!

maandag, november 22, 2004

Discussie"In oorlog? Onzin?"
Onder deze leus is Remine Alberts van de SP-Amsterdam een discussie begonnen op de website. Haar oproep heeft al vele tongen losgemaakt. Doet U mee?

U hoeft niet meteen de flyers te gaan verspreiden zoals ondergetkende vanmorgen deed. Beloofd.Valt het U trouwens ook op dat ons wordt verteld dat wij bang moeten zijn? Waarvoor precies is niet helemaal duidelijk. Wat wel duidelijk is is dat wij op de overheid moeten vertrouwen om ons te beschermen in deze bange dagen. Bent U bereid daartoe een aantal verworvenheden in te leveren? Wellicht vindt U het prima dat de wijkagent en de boswachter iedereen mogen fouilleren 'bij redelijk vermoeden". Maar vindt U dat nog steeds als de supermarktbewaker Uw partner tegen zijn/haar wil betast?
Als het aan Wilders en de zijnen ligt kunt U een telefoontje van het politiebureau verwachten alwaar Uw 14-jarige kind vanwege een kapot achterlicht twee dagen vastzit. Strenger straffen, wil men. Vraagt men. Roept men. Eist men. Helpt dat?
Die vraag leg ik U voor.


Bent U overigens bekend met de Museumplein-razzia? Vandaag viel het muntje...Daar wordt zo streng gecontroleerd op falende fietsverlichting en loszittende bromfietshelmen omdat de werkkamer van de Amerikaanse ambassadeur uitkijkt op het gebiedje. Zo probeert men een wit voetje te halen. Of steekt er wat anders achter? Is het toevallig steeds het Museumplein? Zijn er ook andere gebieden waar drie maal per week zo streng en met zo'n twintig manschappen gecontroleerd wordt op de zogeheten lichte vergrijpen? Zegt U't maar.
Ik hoor't graag.
Superfer is blij met de gisteravond van kaartclub-Bas gekregen lego voor zijn aanstaande verjaardag en ik ben blij met de afgelopen werkdag: het was weer'ns reuze gezellig. Dat viel ook de dame van de inspectie op die kwam controleren of alles wel in orde was qua inrichting en dergelijke.
Op een paar kleine puntjes na (zo ontbreekt er een thermometer in de koelkast) had zij niets aan te merken.
Ook was de karate-meester in zijn nopjes met Fer's verrichtingen, vanavond.
Tof niet?Bijna net zo tof is het dat het de Nederlandse delegatie gelukt is het Amerikaanse CAPPS-II plan een gedeeltelijk halt toe te roepen. Men is nog niet verplicht zestig minuten voor het vertrek van een transatlantische vlucht de passagiersgegevens aan de Amerikaanse autoriteiten te geven. Europese landen worden niet langer gedwongen de Amerikaanse eisen in te willigen, aldus voorzitter R. Visser. Visser geeft daarmee aan het niet eens te zijn met Europarlementariƫr Frits Bolkestein die eerder al, namens het Europees Parlement, een overeenkomst met de VS had gesloten over het gebruik van passagiersgegevens en waarover ik hem indertijd een brief heb gestuurd. Volgens de heer Bolkestein is het geen chantage wanneer je je persoonsgegevens moet overhandigen omdat je anders de VS niet in komt. Niet iedereen is het met hem eens, blijkt...(En ja, ik ben een tikkeltje achterdochtig. Maar iemand moet het toch zijn?)


Geen opmerkingen: