Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, oktober 10, 2004

Relaxt



In plaats van zien hoe het Nederlands elftal zich blameerde tegenover de wereld door bijna te verliezen van Macedonië (alleen door een eigen doelpunt veroorzaakt door een tegenstander kwam Oranje onder een nederlaag uit) deed ik leuke dingen. Vanmorgen wakker geworden met een goed gevoel en na het ontbijt de kinderen aan het werk gesteld in de tuin terwijl ik mij ledig hield met het invullen van mijn laatste WW-formulier. Met een beetje mazzel krijg ik eerdaags aanvulling vanuit de bijstand waardoor ik er niet alleen een paar tientjes op vooruit ga maar ook nog'ns recht zal kunnen doen gelden op een Stadspas. Korting op de sauna, dus!



's Middags werkten Superfer en Pjotr samen aan een nieuwe wereld via het spel Civilization II en Eva zat kruisjes te tekenen. Intussen maakte ik de tuin verder winterklaar. De bovenlaag is vervangen door nieuwe aarde en Eva heeft geholpen met het onderstoppen van bloembolletjes die hopelijk zullen uitgroeien tot prachtige kleurrijke volwassen bloemen.
Altijd spannend!

Verder is buurvrouw Johanna nog op visite geweest vandaag, kwam buurman Dudo bij ons een wasje draaien en kwam buurvrouw Petra op de koffie. Tegen de avond kwam Zanne even langs en niet veel later kwam buurvrouw Miriam samen met Dayna gezellig even kletsen voordat zij Eva meenamen. Later op de avond kwam buurvrouw Angélique even buurten en belden Bas, Elsa, Vincent en Jessica af voor de kaartclub. Kortom: een lekker normaal en relaxt dagje in het leven van deze jongen....;-)





Voor Geert Dales was het niet zo'n relaxt weekend. Kan mij indenken, hoor, dat het niet leuk is om met de dood te worden bedreigd. Ook niet als degeen die de bedreiging uit een 54-jarige inwoner van Harlingen is met een psychiatrisch verleden.
Ook voor de (nabestaanden van de) slachtoffers van de aanslagen van vandaag (ondermeer in Pakistan en Irak) zal het einde van het weekend geen goed gevoel achterlaten.
Wordt het overigens niet eens tijd voor een overzicht van de week?
Ik vind van niet maar uit praktisch oogpunt zou het wel handig zijn.
Maar menselijk leed is nu eenmaal niet uit te drukken in tabellen en grafiekjes. En gelukkig maar. Wat een suffe wereld zou dat worden, zeg!
Niet gezellig.





Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Jacques Derrida.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!