Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, oktober 27, 2004

Kinderen


Googlewhack:

munchhausen roubos




Vanwege een onverwachte logeerpartij met beide kinderen bij oma was hier gisteren geen nieuw stukje van mijn hand te lezen. Misschien moeten de lezers er maar aan wennen dat ik af en toe niets schrijf. We zien wel...



Au! Gistermorgen heb ik voor het eerst Eva naar school gebracht. Alles kwam weer boven: de spontane breuk in m'n hart toen ik na jaren knokken Ferdinand vrijwillig afstond aan een relatief vreemde; het tril-lipje van zo'n klein hummel dat liever bij papa om de nek hangt dan in het schoolbankje plaatsneemt en het bemoedigende "gaat-U-maar-het komt-wel-goed"-hoofdknikje van de juf. Nogmaal: AU!



"Wat wil jij later worden, Eva?"-"Eva!"-"Ja, ik weet hoe je heet maar wat wil je later worden?"
-"Gewoon Eva blijven!"

Onderweg naar oma kocht Eva Ferdinands favoriete ijsje voor hem en het eerste wat Ferd deed toen hij Eva bij oma zag was de zak chips verstoppen want, zo fluisterde hij mij in:"Zij mag geen chips en dan is het zo zielig als zij die zak ziet."
Ik heb goede kinderen...;-)








Soms kan ik het mij wel voorstellen als werkgevers liever geen mensen met kinderen in dienst hebben. Het grut moet naar de tandarts; mama of papa heeft de hele nacht moeten opblijven en kan zich daardoor slecht concentreren op het werk; de juf is ziek; het kind is ziek en moet daarom thuisblijven ...kortom: de effectieve werktijd daalt met een paar dagen op jaarbasis. Op die manier ontstaat het gevaar dat mensen niet aan kinderen beginnen omdat dat hun carriere in de weg staat. Daardoor neemt de vergrijzing toe en moeten steeds minder mensen steeds meer afdragen voor pensioen en andere uitkeringen.
Een mogelijke oplossing zou kunnen zijn dat zeker de grotere bedrijven
meer doen aan kinderopvang; naast de bedrijfsarts (die dan dienst kan doen als huisarts) zou ook de tandarts zijn intrek in het gebouw kunnen nemen. Richt daarnaast ook een (kinder-)ziekenboeg in in het bedrijfspand en vele werkuren per jaar kunnen worden bespaard. Mocht dat allemaal niet mogelijk zijn dan kunnen werkgevers wellicht door de overheid schadeloos worden gesteld voor de uren zorgverlof die ouders vaak noodgedwongen moeten opnemen. Natuurlijk kan de regering gewoon doorgaan met het uithollen van het sociale stelsel waar Nederland wereldberoemd om is zodat steeds meer mensen afzien van zwanger maken cq. worden en de maatschappij dusdanig vergrijst dat binnen zo'n tachtig jaar Nederland zo goed als is uitgestorven. Dat is goed nieuws voor mensen die vinden dat (mensen met) kinderen de maatschappij alleen maar last bezorgen. Jammer alleen dat indertijd hun ouders er niet net zo over dachten...;-)





SP-kamerlid Agnes Kant vindt

(samen met diverse artsen, specialisten,
hoogleraren en directeuren) dat de consument neit gebaad is bij een vrije marktwerking in de gezondheidszorg. De redenatie van de regering is de volgende:"Als er meer concurrentie komt en de consument kan kiezen dan zal die kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Daardoor daalt de prijs van de zorg."
Die van Agnes Kan c.s. luidt:"Als een ziekenhuis kan kiezen tussen
tussen het verwijderen van een blindedarm en het uitvoeren van een borstvergroting zal dat kiezen voor de laatste optie omdat die veel meer geld in het laatje brengt. De kwaliteit (door het vergroten van wachtlijsten en "afraffelen" van goedkopere ingrepen) van de zorg zal snel afnemen."
Wat denkt U: is privatisering goed of niet?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!