Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, september 13, 2004

Nadenken


Stelling 7:

Als een dame haar partner vertelt de relatie te willen verbreken
opdat zij in volkomen vrijheid leven wou en dat het niet aan hem ligt
maar aan haar betekent dat niet meer dan dat zij zich gaarne zonder schuldgevoel bij ongeacht welkander neervleien wil.



Googlewhack:

gedicht romeo juliet obsceen




In de pauze van het darten gisteren kwam buurvrouw Miriam gezellig even kletsen. Vanmorgen hield buurvrouw Angélique mij gezelschap en verleende mij morele steun terwijl ik een inhaalslag pleegde op mijn studie-voortgang en wij gezellig plaatjes draaiden. Ondermeer het geweldige nummer "Fly me to the Moon" van Frank Sinatra. Een liedje waar ik toevalligerwijs ook op getrakteerd werd door collega Jennifer bij aankomst op het werk. En over trakteren gesproken: vandaag trakteerden twee kinderen op de opvang vanwege hun onlangs gepasseerde verjaringen en bovendien ben ik morgen zelf aan de beurt. Een bijzonder relaxte werkdag werd het vandaag al was het op het eind weer rennen en vliegen omdat bij thuiskomst direkt het eten verzorgd moest worden en snel verorberd om op tijd bij de karate-dojo te kunnen zijn. Wat wederom gelukt was.
Ook heb ik vandaag minister Hoogervorst per brief (per e-mail lijkt hij niet bereikbaar) verzocht zijn plannen om de zorg in Nederland verder uit te hollen te komen verdedigen op een zekere manifestatie op 2 oktober aanstaande. Ben benieuwd of hij op de uitnodiging ingaat...en of de protesteerders op 2 oktober bereid zijn massaal naar Den Haag op te trekken. In de eerste plaats om de wetgevers van dit land te overtuigen van hun ongelijk en mocht dat niet lukken zich te vervoegen bij de Cubaanse ambassade. Hier alvast de adres-gegevens:

Ambassade van Cuba

Scheveningseweg 9

2517 KS Den Haag

Tel. 070-360 6061

Fax 070-364 7586

E-mail: embacuba@cistron.nl




Aardigste nieuws van de dag is voor mij het bericht dat het bijhouden van een dagboek slecht zou zijn voor de schrijver. Daarmee is het idee dat "problemen van je af" schrijven helemaal niet zo goed is als altijd wordt beweerd. Maar hoe betrouwbaar is zo'n onderzoek? Welgeteld 135 studenten zijn onderzocht waarvan 91 een dagboek bijhouden en volgens de testresultaten vaker zouden lijden aan slapeloosheid, hoofdpijn, maagpijn en sociale problemen. Met hetzelfde gemak kun je beweren dat mensen die niet nadenken over de zaken des levens aangaande en dus meer existeren dan leven, in tegenstelling tot de schrijvers die door te schrijven ook nadenken.
(Eh...volgt iemand dit nog?) Tsja, als je de natie wilt vullen met zombies zul je uiteraard mensen ontraden om te schrijven. Ben je echter voorstander van de vrije geest (vingers omhoog onder alle regimes ter wereld van de leiders die willen dat burgers zelfstandig nadenken!) dan geef je gratis pen en papier ter beschikking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!