Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, september 19, 2004

Market Garden



Googlewhack:

duncan stutterheim vrijgezellenfeest



Op dezelfde dag dat de Slag om Arnhem, waarbij ruim 1700 geallieerde soldaten omkwamen, wordt herdacht
bereikt ons het bericht dat men in de voormalige oost-duitse deelstaten vooral een politieke koers volgt die ofwel nazi-sympathiën doet vermoeden danwel doet denken aan het gedachtegoed van de "ehemaliger" communisten.
Aardig des te meer omdat ik gisteravond "Good bye Lenin" heb gekeken die deels gaat over de periode van rond de omwenteling. Het blijkt telkenmale dat mensen in tijden van crisis hun toevlucht zoeken tot extremisme: hetzij links, hetzij rechts.


Ik beroep mij liever op mijn vaderhart bij het maken van de keuzes in mijn leven. Vandaar dat ik 2 oktober op het Museumplein aanwezig zal zijn bij de Grote Demonstratie (men verwacht zo'n honderdduizend mensen) gericht tgen het huidige regeringsbeleid. Vandaag hadden wij een voorproefje daarvan kunnen nemen tijdens het Festival Tomaat...pardon...Tomaat 2004 ware het niet dat ik had besloten een rustig weekend in te lassen in m'n leven.

Zo kwam het dat wij gisteren naar het tuincentrum zijn geweest en vandaag een bezoekje brachten aan oma.
Onderweg bleek dat Eva qua uitspraken wellicht iets te veel omgaat met Ferdinand. Bij het bespreken van een sprookje dat zij tijdens haar vakantie zag vertelde ze:"Hanna de Heldhaftige is nu misschien wel De Heldhaftige Niemand". Gisteren genoot zij van het autoritje met Tante Mary en vandaag van het verstoppertje spelen met haar broer bij oma thuis en later in de speeltuin. Al vroeg vanmorgen was zij gewekt door de Ferman en besloot nog even verder te dutten in de veilige armen van papa. Heerlijk!


Heerlijk is ook de ophef over een verdwenen sleuteltje. Het is niet zo maar een sleutel maar de sleutel van een liftingang van de penitiaire inrichting Over-amstel ofwel de Bijlmerbajes. Klaarblijkelijk kunnen cipiers worden omgekocht. Wat een wereldnieuws! Uniek in de geschiedenis van het menselijk ras! NOT.


'k Zou nog wel even verder willen schrijven maar mijn bezoek voor de avond is gearriveerd dus tabee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!