Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, september 26, 2004

Mama



Googlewhack:

"gedicht eerste schooldag"



In een lokale New Yorkse krant kwam ik ooit een week-overzicht tegen van overleden politie-agenten
en taxi-chauffeurs. Gaan we naar eenzelfde situatie met gewapende conflicten? Wellicht netjes gerangschikt per categorie: Anti-Israël; anti-Palestina; Al-Qaida gerelateerd; anti-Westen; anti-moslims; bloedwraak; anti-terreur;
zinloos; Amerikaans; friendly fire,...



Dat maakt't allemaal wel zo overzichtelijk. Want zeg eens eerlijk: weet U nog wie wie probeert om zeep te helpen en waarom? Op mondiaal niveau stelt onze kleine klucht van de drie Willem's (van Boxtel, Endstra en Holleeder) natuurlijk bar weinig voor).


De film van eergisteravond was Y Tu Mama Tambien. Had ik altijd al eens willen zien. Hoewel ik er iets meer van had verwacht was ik zeker niet teleurgesteld. Zo'n verhaal over vriendschap en liefde (En sex! Vergeet de sex niet!) doet't altijd goed bij mij.



De dag begon met wat ouderwets vermaak: een koffiedrinkende buurvrouw Angélique. Maar voordat zij langskwam had ik al een wasje gedraaid, gestofzuigd (stofgezogen?), opgeruimd, rekeningen betaald en lakens verwisseld. 's Middags even in de rij gestaan bij de kassa's van diverse winkels voordat ik naar m'n moeder ging. Buurvrouw Johanna was ook nog even langsgeweest maar zo'n bezoekje van twee minuten is eigenlijk niet vermeldenswaard. Wat wel de moeite van het vermelden waard is was het welkome onthaal van m'n zoon en z'n oma. Het gaat gelukkig weer een stuk beter met Ferdinand. Zo goed zelfs dat wij vanmiddag met zijn beste vriend samen de Hortus Botanicus gaan bezoeken.
Later op de dag, zo is het plan, zullen wij gezamenlijk het nieuwe tuinopbergmeubel in elkaar gaan zetten. En dat onder het toeziend oog van buren Saron en Ilse die mij gisteravond onverwacht in m'n netkousen hebben gezien. Zij gingen voor een avondje uit en ik stond in een show.
Zo gaan die dingen wel eens...Ook vrienden Peter en Erwin waren erbij gisteravond en zo kwam het dat maar liefst vier bekenden van mij in het publiek zaten gisteren. Pardon, vijf, want ook Gabriël was er die ik nog ken uit de tijd dat ik deel uitmaakte van de '96-cast. Toevallig, niet?

Arthur Brainsample was bereid gevonden mij en m'n stepje naar huis te brengen en na een beetje napraten werd de rust van de nacht opgezocht.


Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Françoise Sagan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!