Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, september 20, 2004

Googlewhack:

Johan Vlemmix




Die Ferdinand is me ook wat! Speelt zomaar de Torens van Hanoi uit
op het niveau van 12 (twaalf!) ringen. En dan ook nog'ns met het minimum aantal vereiste zetten, namelijk 4095. Da's een hoop...

Daarnaast kreeg hij van de juf de opdracht de dagen van de week op te schrijven in de juiste volgorde. Hierbij verkeerde hij in een dilemma:
"Volgens zommige groepen eindigt de week op zondag en volgens anderen op zaterdag. Wat moet ik doen?"


Filosoferen met hem is een aardig tijdverdrijf. Vooral onderweg naar karate-les (ruim twintig minuten lopen) weet de manlijke vrucht vna mijn lendenen aardige theoriën te kweken over het ontstaan van het leven op aarde ("Op z'n minst begon het leven met vier mensen en niet met twee. Dan zouden we allemaal afstammen van broers en zussen en dat kan niet. Ik denk dat de eerste bacterie nog steeds ergens bestaat maar gewoon nog niet is ontdekt.") en waarom het zo lastig is om aan verse zuurstof te komen in een ruimtestation ("Ze moeten gewoon een kunstmatige atmosfeer kweken! Ik zal er wel'ns over gaan nadenken hoe ze dat precies moeten doen...")
Altijd gezellig. En bovendien houdt't je scherp. Gelukkig kan hij ook heerlijk treuzelen met tanden poetsen en pyjama aantrekken. Door die dingetjes weet ik dat-ie gewoon nog een kind van acht is...



Gistermorgen hadden we buurvrouw Johanna op visite vanwege de bezoekregeling en gisteravond buurvrouw Miriam die Eva kwam ophalen van haar weekendje bij papa. Twee kinderen. Twee verschillende situaties.
Eén gozer die én fulltime alleenstaand vader is én weekendvader.
Soms is't wat verwarrend en vermoeiend. Ins'Allah.


Later op de avond kwamen Vincent en Jessica langs. Met hen samen Andy Warhol's "Frankenstein" gekeken. Daarin diverse herkenningspunten voor kenners van The Rocky Horror Picture Show.



Zoals vaak op de maandag was't een ietwat hectische dag op het werk. Kinderen die net een weekendje bij papa achter de rug hebben. Wellicht in gezelschap van een stief-en/of halfbroertje. Of juist een weekendje met mama die sinds een paar jaar weer in het land is. Of een verwen-weekendje met oma. Of juist een weekend alleen met mama, zonder vrienden. Op de tenen lopend omdat mama aan migraine lijdt...

Dankzij vriend Erwin kunt U hier on-line genieten van de kunst uit een
aardig museum...En nu we't toch over links hebben: ik moet m'n Hebreeuws maar'ns oppoetsen nu ik een paar Israëlische URL's doorgezonden heb gekregen.


En alsof't niet genoeg is: hier nog wat links gebrabbel van met name VerbalJam en Opa Buiswater. Zij verwoorden met hun stukjes heel aardig waarom wij massaal moeten optrekken naar het Museumplein op 2 oktober. Vandaag was daar een voorproefje van in havenstad Rotterdam. Door al die fijne regeringsplannen zou je haast vergeten dat Nederland de eerste plak binnenheeft op de Paralympics: Jan Mulder won zilver op de achtervolging op de baan. En dan heb ik't over wielrennen met piloot. Aan de ene kant trouwens wel aardig, die diversiteit aan Spelen. Naast de Olympische Spelen zijn er ook de Paralympics; de Asian Games, de Dwarfgames en de Gaygames. Als ik mij niet vergis zijn er ook al Moslimgames en gaan er geruchten over DD-Games. Neen, hier wordt niet Donald Duck bedoeld maar sporten voor dames met minimaal een DD-cup. Dit laatste gerucht is, voor de lezers met een IQ van minder dan 90, een zojuist door mij bedacht grapje. Maar U begrijpt vast wel wat ik probeer duidelijk te maken. Hoeveel heeft U trouwens tot heden gezien, gehoord of gelezen van de Paralympics 2004? En op welke zender of in welk blad?


En als tegenwicht voor mijn linkse praet had ik graag van een lezer uit het meer rechtse spectrum van de politiek antwoord op de volgende vraag (hoewel het natuurlijk ook anderen vrij staat hun mening hierover te ventileren):
Noem tenminste twee voorbeelden uit twee verschillende bedrijfstakken waaruit blijkt dat privatisering leidt tot én lagere kosten voor de consument én service-verbetering.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!