Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, augustus 04, 2004

Stoer



Buuvrouw Johanna kwam nog even langs om de Ferman een goede nachtrust toe te wenschen. Te laat. Hij sliep al een uur, uitgeput als hij was van het harde werken in de brandende hitte. Ik maakte de dag af met het kijken van Wasabi, de meest recente film die is uitgekomen onder regeie van Luc Besson. Vanmorgen vrij vroeg de deur uit richting zwembad met buurvrouw Miriam, Eva, Dayna en uiteraard m'n zoon. Onderweg m'n step nog van een nieuwe remkabel laten voorzien omdat ik dat veiliger achtte
dan remloos rondrijden. Bij het zwembad hebben wij ons zo uitzonderlijk goed vermaakt dat een gepland uitje naar Ruigoord erbij in schoot.
Tsja, zulke dingen gebeuren.



Zou dat ook een uitspraak kunnen zijn van de directie van de Nederlandse Spoorwegen als hen wordt gevraagd naar het waarom van wéér een onbeargumenteerde prijsstijging?
Met het huidige tempo van tariefstijgingen (tenminste de inflatie van dat jaar plus twee procent) kost een retourtje Amsterdam-Leeuwarden over een jaartje of dertig een modaal maandsalaris. Ongeveer.
De meeste leden van het huidige kabinet zijn niet van zins het tij te keren. Hoeft ook niet want zij worden naar het werk gereden met een door de belastingbetaler betaald automobiel. Da's handig.


Niet zo handig als één jongeman (Sven Jaschan) arresteren en daarmee 70 procent van alle internationaal verspreide virussen verklaren. Koele aktie. De beweegredenen van de scholier in kwestie? Stoerdoenerij. Niets meer en niets minder. Stom, want het kan hem vijf jaar celstraf opleveren. Zou hij zich achter tralies nog steeds zo stoer voelen?
Ik waag het te betwijfelen...




Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Antoon van Hooff.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!