Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, augustus 28, 2004

Lekker





"Papa?"-"Ja, schat?"-"Ik geloof wel in God maar niet in de macht die hem wordt toebedeeld."





Gezellig wezen winkelen met Eva en Ferdinand. Kadootjes gehaald voor bijna-jarigen Tante Mary en Oma en even gezeten bij Bakker Bart. Daarna een ladenkastje opgehaald bij de Kwantum Hallen om vervolgens het aangeschafte thuis te droppen vorodat wij naar de bibliotheek gingen om
met name De Avonturen van Baron von Munchhausen te halen. Ernstig genoeg heeft men die niet liggen bij "ons" filiaal. Het is een schande.
Iets van Jules Verne dan? Ook niet! Waar gaat't heen met de wereld!?



Gelukkig was het mooi weer en de speeltuin dichtbij. Derhalve was de middag niet verspild.
Later in de middag nog het pas gevonden en overgespoten dossierrek opgehangen en met de kinderen in de tuin gespeeld. Buurman Dudo kwam nog even langs, zo ook buurvrouw Johanna. In de vooravond kwam ook nog Dayna even langs, op de voet gevolgd door haar moeder: buurvrouw Miriam. Eva en haar broer hebben gesmuld van de bami-soep met stokbrood belegd met Mon Chou-kaas. Lekker, hoor!




Dat verzuchten ook de criminelen bij de zoveelste poging van de Nederlandsche overheid het paspoort fraudebestendig te maken. Weten ze nu nog niet dat alles wat kan worden gemaakt ook kan worden nagemaakt?
Bovendien worden verreweg de meeste valse identiteitsbewijzen uitgereikt door corrupte ambtenaren en niet door andere criminelen. Een andere poging van de Staat om het aantal legale paspoorten in dit land terug te dringen is het verbieden van de dubbele nationaliteit. Je zou bijna gaan denken dat men Nederland wil zuiveren.
Iedereen die niet ten minste drie generaties lang al ingezetene is, iedereen die de taal niet machtig is, iedereen met een inkomen van minder dan 120 procent van modaal, iedereen met meer dan twee kinderen, iedereen die niet getrouwd is met iemand van het andere geslacht,...al die mensen het land uit en dan is Nederland weer zuiver.
Nietwaar, kleinzielige menschjes in Den Haag? Dat is toch wat jullie willen? In ieder geval vindt men dat in Rotterdam waar het nu mogelijk is mensen die niet aan bepaalde eisen voldoen een woning te weigeren.
Een andere woning wordt niet toegekend waardoor zelfbouw ghetto's zullen ontstaan. Gezellie.


In ieder geval is het bere-gezellig in het logeerbed waar Eva in ligt in haar oversized Elmo-T-hempie en Ferdinand naast haar ligt zijn zusje voor te lezen met bijbehorende geluiden en al. So sweet.

"Bijtje Zoem-zoem heeft nog een heleboel te doen."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!