Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, juli 19, 2004

Stelling 2



Stelling:

Wanneer de vrouw vreemdgaat en haar relatie daarom stuk gaat
mag zij dan alimentatie eisen van haar ex-partner die het kind weliswaar erkent heeft maar vanwege de ontdekte ontrouw niet eens zeker weet of het kind van hem is terwijl haar minnaar haar grotendeels onderhoud?



Vanmorgen genoten van het weerzien met een aantal van m'n collega-vrijwilligers van het zomerkamp. Een aantal van hen wist zelfs m'n naam nog! Kinderen die vorig jaar mee waren zitten tegenwoordig in de groep waar ik mee werk. Helaas is m'n vaste collega nog niet terug van zwangerschapsverlof en kon ik daarom dit jaar niet mee.
Volgend jaar meer geluk. Ferdinand werd op zijn tocht naar de duinen vergezeld van vriend Samer, diens broertje Rami
en een tweetal kinderen van m'n werk; een paar anderen ontmoette hij bij aankomst. De dag bracht hij door met schaken én met ravotten in het zand dat een barrièrre vormt tussen zee en land. Ondertussen was ik met collega Marieke en een viertal kinders naar Tun Fun. Niet alleen leuk maar boevendien ontdekten wij daar hoe zelfstandig 4-jarige meisjes kunnen zijn. Ook zijn we nog even over het Waterlooplein geweest en hebben wij onder het eten van echte Vlaamse frites de Couleur Locale op het Rembrandtplein aanschouwt.


Kan het feit dat wij dit soort dingen doen ermee te maken hebben dat laatst een moeder zei:"Ze gaat liever naar de opvang dan dat ze leuke dingen met haar ouders doet."? Voor mij en m'n collega's is dat een heerlijke opmerking. Dan weet je weer waar je't voor doet...



Misschien vinden de Nepalese vrijheidsstijders/terroristen* het ook wel leuk om met kinderen te werken en hebben ze er daarom zo'n vijftig ontvoerd. Wie zal het zeggen? In ieder geval niet de meneer wiens leer zij aanhangen. Mao is namelijk al jaren dood. Wordt beweerd.


*Doorhalen is afhankelijk van welke zijde U kiest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!