Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, juli 10, 2004

Don Quichote redt den aarde!



Hidalgo pleegt zelmoord door zichzelf op de indringer te storten
en zijn gezel Sancho brengt verslag uit van het gebeuren, de lafaard...


De omslag van het vervolg op het wereldberoemde boek van Miguel Cervantes? Neen, beste mensen: bittere werkelijkheid in de ogen van de mensen van de Esa die op deze manier gaan pogen een meteoriet uit zijn baan te brengen "voor het geval dat op een dag nodig is".
Een veilige gedachte, nietwaar? Een ruimtesonde te pletter laten slaan en de vingers kruisen. That's it, lui. Dat is onze verdediging tegen meteorieten en ander aarde bedreigend inslaand spul. Nog even en men denkt met dit soort akties ook te voorkomen dat terroristen hun ding doen, zoals bijvoorbeeld het opblazen van de Schipholtunnel.
Is het niet wat praktischer om de oorzaak en niet de gevolgen te bestrijden? Haal de voedingsbodem voor haat weg en georganiseerde agressie verdwijnt. Of ben ik nu zo naief?



Het kabinet heeft een revolutionair idee ontwikkeld in de afgelopen paar weken. Na lang debatteren kwam men op een geniale ingeving:
Laten wij gaan bezuinigen op de zorg! En daarnaast gaan we natuurlijk ook nog even studentje treiteren en werkloosje pesten maar dat spreekt al lang voor zich. Leuk plan, mensen! En zo origineel ook...:-( Gaat toch heen, zeg...Waarom stemmen mensen eigenlijk op lieden die het bedenken van dit soort plannen tot levensdoel hebben verheven? Ik begrijp het niet. Maar ja, ik heb dan ook geen hypotheek, een partner met een full-time inkomen, een baan in de ICT en/of een auto van de zaak. Zou't daar aan liggen?




De "veiligheidsbarrière" tussen Israël en Palestijns gebied moet verdwijnen omdat de muur in strijd is met het internationaal recht. De VS denkt daar officiëel anders over. Maar wat kun je dan ook verwachten van een regering die vindt dat regels voor iedereen gelden behalve voor de regering van de Verenigde Staten?

En over veiligheid gesproken: sommige diensten gaan heel ver in het vergaren van gegevens over staatsgevaarlijke lieden: hier een link naar een paspoort-database!

(Met dank aan Aoife)


Ferdinand ziet er echt heel koel uit in zijn nieuwe hemd. Onder de bezielende leiding van juf Geertje hebben de kinders donderdag op school meegebrachte katoentjes een batik-behandeling laten ondergaan.
Errug gaaf!
Vanmorgen met buurvrouw Miriam en al onze kinderen de markt over geweest. Gezellig, hoor. Hoorde van bovengenoemde buurvrouw dat zij en haar dochters binnenkort gaan verhuizen. Naar de andere kant van de stad. Eva gaat dus niet bij haar broer op school en ook niet op de naschoolse opvang. Halen en brengen, waar ik mij vooraf al aardig op had verheugd te kunnen doen, wordt op deze manier technisch iets lastiger uitvoerbaar. Inshallah. Zojuist hebben zij gesmuld van de door Eva uitgezochte macaroni-elleboogjes. Ferdinand vroeg zelfs een tweede portie! Strakjes gezellig met z'n drietjes Brum-Brum kijken voor het te bed gaan...;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!