Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, juni 04, 2004

Knoeien



Wordt sinds een paar dagen wakker met "De Internationale".
In het Russisch. Bijzonder inspirerend kan ik wel zeggen.

Was gisteren naar de fysiotherapeute. Zij wist mij te vertellen dat ik al jaren een verkeerde loophouding heb waardoor ik vooral de rugspieren belast. Vermoedelijk is dat zo sinds m'n zeventiende toen ik, om m'n been te ontzien na een brommerongeluk, de verkeerde houding heb aangeleerd. Nu moet ik die dus afleren. Even wennen is dat wel. Door het op de juiste manier lopen moet ik opnieuw leren om een bocht te maken, bijvoorbeeld. Nu is die nog enorm ruim maar mettertijd moet dat veranderen. Vandaag krijg ik oefeningen voorgeschoteld die daarbij moeten helpen. Ben benieuwd.

Buurvrouw Angélique kwam op de koffie en gezamenlijk en gemoedelijk zaten wij beiden onze wederzijdse administratieve verrichtingen te plegen. Errug gezellig als je een vervelend klusje kunt delen...
Intussen een zwaard van Ferdinand gerepareerd en weer wat rotzooi weggegooid. Een heerlijk dagje dus weer. Dit keer afgesloten met buurvrouw Miriam die Ferdinand's gisteren van zijn vader gekregen "scootboard" zodanig bewerkte dat er nu daadwerkelijk mee gereden kan worden. Nu restte er maar één vraag: wie mocht er eerst: Eva, Dayna of Ferdinand? De jongste van het stel, de twee jaar jonge Dayna kan al aardig overweg met de combinatie ogen en voeten. Knap, hoor!




Leuk, die overheid van ons. Knoeien met cijfertjes kunnen ze wel aardig. Ook ik was (gedeeltelijk) werkloos in 2003 en kreeg inderdaad werk aangeboden via het CWI. Het betrof een slecht gedrukt stencil dat alle vijf die maand binnengekomen vacatures opsomde. "U kunt op de volgende banen solliciteren:"Assistent koekebakker, loodgieter, glazenwasser, steigerbouwer en medewerker Somalische ambassade waarbij kennis van het Somalisch een vereiste is." Daar zit je dan met je boekhoud-ervaring met een ww-formulier voor je op tafel te bedenken waarom je niet op de "aanbieding" bent ingegaan.

Zou George Tenet ook weer leuk werkaanbod krijgen? Die kans is groot, gezien zijn verleden als ondermeer directeur van de CIA.
Het is maar goed dat hij is afgetreden om "persoonlijke redenen"
en niet vanwege het uitkomen van een rapport waaruit blijkt dat hij enorm heeft geblunderd én gelogen. Ook tweede man James Pavitt stopt ermee "om persoonlijke redenen". Hij zag de bui al hangen en had zijn vertrek een paar weken geleden al aangekondigd.

Intussen is George Junior op bezoek bij zijn maatje Sylvio Berlusconi aan wie hij Europa beloofd heeft. Het volk van Rome mort...


Weekoverzicht van niet-geplande ontmoetingen: Buurvrouw Soraya, schoolmoeder Marina, voormalig Pencak-cursiste Penelope, schoolmoeder Linda.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!