Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

vrijdag, mei 28, 2004

Atoomwapens


Een heerlijk rustige dag gisteren met enige tijd voor studeren en opruimen.
Buurvrouw Janine was zo lief mijn vuilniszak te wisselen en koffie te zetten. Zij was nog maar net vertrokken met achterlating van een fles wijn toen buurvrouw Angélique
op de koffie kwam. Gezellig! Ferdinand ophalen viel nogal even niet mee aangezien het Sarphatipark vrij groot blijkt voor iemand die zich alleen maar hinkend kan voortbewegen maar het is gelukt. Als beloning voor mijn inspanningen mezelf en m'n zoon getrakteerd op een bezoek aan McDonalds. Sinds wanneer draait men daar muziek van New Order? Da's toch nauwelijks muzikaal behang te noemen. Of ben ik nu zo oud? Bij het nieuwe Fox Kids Magazine ("Tijdschrift der Vossekind'ren" klinkt toch stiekum mooier, vindt U niet?) was dit keer een aantal voetbalplaatjes bijgeleverd. Heb de Ferman voor meer informatie over de betreffende sport willen doorverwijzen naar Keverteller maar zag af van het plan bij het mij voorstellen van diens reaktie en wist op het laatste moment zijn naam te vervangen door die van Wolkewietje...;-)

Dr. Phil kijken met buurvrouw Angélique is ook altijd een hele belevenis...De nieuwe hype van dit jaar is het onthoofden van mensen met wie je het niet eens bent.
Meest recente slachtoffer is Carlo Cirillo, een Italiaanse politicus die geen, ik herhaal: géén banden had met de georganiseerde misdaad.


Eeuwenoud is het nieuws dat er op diverse departementen gesjoemeld wordt met gemeenschapsgeld. Goh, wat een ontdekking dat het ministerie van Onderwijs daar geen uitzondering op vormt. U weet nog dat ik recentelijk verhaalde van Karla Peijs die "spontaan" het door haar gejatte bedrag uit het potje van het Europees parlement terugstortte?


Mordechai Vanunu is vrijgelaten. Jarenlang zat hij opgesloten opdat hij het waagde te vertellen dat Israël de beschikking had over atoomwapens. Dat mag namelijk niet want stel je voor dat andere landen ze dan ook willen of erachter komen dat Israël ze heeft? Dan is het hek van de dam. Alleen mensen die weten hoe zij ermee om moeten gaan mogen ze hebben zoals met name de regeringen van Israël, de Verenigde Staten van Amerika, Engeland, China en nog een x-aantal andere. Waarbij dient te worden aangetekend dat Sharon nog steeds niet heeft toegegeven atoomwapens te bezitten. Hij ontkent dat even hard als de regering van Zuid-Afrika dat doet, bijvoorbeeld.
Weekoverzicht van niet-geplande ontmoetingen:
De oma van Maurits, buurvrouw Mira, schoolvader Gijs, schoolmoeder én buurvrouw Ingrid, schoolmoeder Odile.
Vandaag staan wij stil bij de herrijzenis van Andy Kaufman.

Geen opmerkingen: