Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, maart 09, 2004

Stoer"Durf jij vlak voor de trein over te steken?"-"Ja hoor, let maar op."
Dat waren mogelijk de laatste woorden van een 11-jarige inwoner van Ede.
Momenten later werd hij gegrepen door de aantormende trein die toch iets sneller was dan de stoere jongens hadden ingeschat. Slim, he, stoer doen?
Wie heeft ons ooit bijgebracht dat stoer doen bestaat uit achterlijke plannen uitvoeren zoals leraren bedreigen, voor treinen langsfietsen en in het algemeen anderen (liefst anoniem) lastig te vallen? En valt dit gedrag ook af te leren? Ik denk van wel. Helpt U mee of bent U juist zo iemand die stoer zijn verward met domheid?
Warner Music Benelux zegt de contracten op van ondermeer Krezip en Ilse de Lange omdat "de inkomsten teruglopen vanwege illegaal kopiëren."
Wat een heerlijke onzin toch weer. In de tijd van de cassettebandjes werd er ook enorm veel gekopieërd. Het grote verschil is dat de prijs van een singeltje lag rond de 0.3 procent van een netto maandsalaris. Tegenwoordig moet je voor een singeltje ruim één procent van je loon inleveren. Naar verhouding is de aanschaf van een liedje dus bijna vier keer zo duur geworden.
Voor albums het volgende rekensommetje: een gemiddeld maandsalaris was 2000 gulden en een LP kostte 20 gulden. Voor één procent van je salaris had je dus een langspeelplaat. Een gemiddeld maandsalaris is nu 1300 euro.
Voor een luisterschijfje betaal je zo'n 24 euro. Dat is 1.8 procent. Wil je dus legaal het nieuwste product van je favoriete artiest in huis halen dan ben je bijna twee keer zoveel geld kwijt dan tien jaar geleden...
Was bijzonder prettig om na een vermoeiende werkdag (veel van de kinderen waren nog in vakantiesfeer) m'n zoon thuis aan te treffen. Onderweg naar karate-les hebben we flink bijgekletst
over de zaken des levens (en dan vooral het zijne) aangaande.
Zoals over het feit dat hij gisteren met de klas naar Lilo & Stitch was geweest.
Leuke film, kan ik mij herinneren...

Geen opmerkingen: