Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, januari 14, 2004

Vreemd


"onze dochter" AND amerika AND luier AND afgesproken


Wie deze zoekterm begrijpt mag'm aan mij uitleggen.

En als U dan toch bezig bent kunt U mij dan ook even uitleggen hoe de wereld zover heeft kunnen komen als zij nu is? Een wereld waarin een gerespecteerd huisarts in ruim 25 jaar ruim tweehonderd mensen vermoord en later zelfmoord pleegt (Harold Shipman, ook wel "Doctor Death" in de gevangenis van Wakefield); een boze scholier die zijn onvrede uit door een conrector door het hoofd te schieten (Op het Stevin College in Den Haag); een president die een andere president een etterend gezwel noemt dat van de wereld moet worden verwijdert (George Junior over Fidel Castro); Burgers de toegang tot het internet wordt ontzegd (Cuba en vermoedelijk binnenkort ook Amerika waar pas nog een internet-site werd afgesloten omdat zij een aantal pagina's van Al-Jazeera zou hosten) en een stichting een zaak wil aanspannen tegen de makers van een weblog dat haar op liegen betrapt (STIVORO versus GeenStijl.nl)




Intussen hebben zowel de deelraad (inzake de oversteekproblematiek rond school) alsook het Ministerie van V en W (inzake de absurde prijsverhoging van een roze strippenkaart) schriftelijk gereageerd. De deelraad door mede te delen dat "op 10 februarie 2004 over de wijze van afdoening (van uw brief) zal worden beslist". Ja, dat staat er echt:"februarie". Zo had men ook mijn brief ontvangen in "Januarie". Verder staat er nog expliciet gemeld dat zij niet de inhoud van de brief zullen gaan bespreken. Wie't snapt mag 't zeggen.


Verkeer en Waterstaat laat weten ernaar te streven binnen een maand inhoudelijk op mijn brief te willen reageren. Dat zijn me nog even een paar slagen om de arm! Maar goed, jedenfals hebben beide instanties gereageerd en dat is eigenlijk al heel wat...




Buurvrouw Janine kwam nog even op de koffie gisteren, samen met haar vriend Leon en buurvrouw Angélique kwam Ferdinand en mij gezelschap houden tijdens de avondmaaltijd. Altijd gezellig. Later kwam zij nog
snoepjes brengen voor ons en voor mij een fijne fleece sjaal omdat zij weet dat ik mijn sjaal kwijt ben. Later in de avond kwam buurvrouw Johanna langs om Ferdinand in te stoppen maar ja, die lag al een uur in bed...Ook sprak ik Odile, een schoolmoeder, nog aan op haar gedrag; het viel mij op dat zij met haar fiets stopte voor het zebrapad om op die manier overstekende voetgangers daartoe gelegenheid te bieden. "Ach", verklaarde zij haar gedrag, "die regels zijn toch eigenlijk best wel handig en als iedereen zich eraan zou houden zou iedereen er profijt van hebben. En trouwens, als je het rode stoplicht negeert ben je misschien twintig seconden later thuis. Bovendien, als je al te laat bent heeft het ook weinig zin om regels te negeren want te laat ben je toch al..."


Dat is nog'ns een instelling! Chapeau!


En dat geldt ook voor de makers van Volkomen Kut, Retecool en GeenStijl.
Die zijn een dagje op zwart als signaal naar de mensheid toe dat je ruzies
oplost met discussie en niet met geweld. Klasse, mensen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!