Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, januari 09, 2004

Syndroom





"Hersenschuddinkje" en "Begrafenisje" spelen ze tegenwoordig.
Wat is er geworden van "Verstoppertje" en "Doktertje"? De tijden veranderen...

Zo veranderden indertijd ook de tijden voor de Amsterdamsche horeca onder Patijn. De toenmalige burgervader zorgde ervoor dat omwonenden des weekends niet meer rond drie uur 's nachts last hadden van dronkemansgebral op straat. Nu hadden ze dat om twee uur...


Een parallel valt te trekken met het beleid van minister Peijs: als je zestienjarigen verbiedt brommer te rijden vallen er minder zestienjarige doden door brommerongelukken. Wat een briljante ingeving!
En als je vrouwen verbiedt met het vliegtuig te reizen zullen er nooit meer vrouwelijke slachtoffers te betreuren zijn bij een vliegtuigongeluk...

Kosten van haar plan: 78 miljoen euro per jaar.


Goed, dit bedrag valt in het niet bij Bush' nieuwst gelanceerde plannetje. In het kader van de verkiezingen heeft hij de burgers beloofd dat er binnenkort Amerikaanse astronauten weer op de maan zullen staan (en wel in een permanent bewoond station) alsook de eerste menselijke voetstappen op Mars zullen veroorzaken. Misschien eerst maar 'ns het tekort in de zorg en op onderwijs dichten? Mocht hij denken daar stemmen mee te winnen dan zal hij vast niet nalaten een deel van zijn ingezamelde campagnegelden voor dit doel te gebruiken.




Buurvrouw Angélique kwam gisteravond nog even een kopje thee zetten voor een lichamelijk danig verzwakte Terrebel. Bovendien wees zij mij op de film Jalla!Jalla! vanavond op TV. Lief, he? Ferdinand ontziet zijn vader op de manier die hem eigen is: door z'n ontbijtbord naar de keuken te brengen en mij een kwartiertje langer te laten slapen...Onbetaalbaar!
Niet geheel in dezelfde betekenis als de meest recente belastingaangifte maar toch...




Inmiddels vermoed ik, dankzij een NSO-moeder, dat mijn kleine gestalte is te wijten aan het Russell-Silver Syndrome. Weer wat geleerd.




Om het stukje van vandaag af te ronden hier nog een echte Google-whack via de Italiaanse variant:




Afrikaner welterusten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!