Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, januari 23, 2004

Regels





En toch vind ik haar wat te jong voor mij. Geloof mij maar als ik beweer niets te hebben tegen een knuffel van een aardige jongedame maar er zijn nu eenmaal verschillen die onoverbrugbaar zijn. Misschien moet ik binnenkort maar'ns een serieus gesprek met haar gaan voeren over haar gevoelens voor mij. Of kan ik't beter aan haar moeder overlaten om de bewuste 10-jarige erop aan te spreken?




Gisteren is mij iets onwaarachtigs overkomen: bij de oversteekplaats waar ik al'ns eerder over sprak gebeurde het volgende. Een automobilist minderde langzaam vaart, stopte voor het zebrapad en gebaarde de op de stoep gereed staande kinderen dat zij wat hem betreft konden oversteken. Het duurde eventjes voordat ik besefte dat dat eigenlijk is zoals het hoort en het voor alle betrokken partijen ook beter zou zijn als iedereen zich aan de regels zou houden.




Wat niet per sé beter is voor iedereen is het meer drinken van voorverpakt water: Men beweert
dat bronwater in pakken en flessen beter is dan dat goedje dat uit de kraan komt. Nu schijnt dat aardig mee te vallen: in Nederland is kraanwater zeker niet van mindere kwaliteit of ongezonder dan gebotteld water. Er is slegs één overduidelijk verschil: het water in de schappen van de supermarkt is zo'n honderd keer duurder dan kraanwater...




Na een paar weken het niet gedaan te hebben was het er gisteren weer'ns van gekomen: pencak-training. Na het voetballen met de kids gisteren en het spelen van "Schipper mag ik overvaren" was er al een behoorlijke aanslag gepleegd op mijn gestel. De aanblik, echter, van een vredig slapende Ferdinand (in mijn bed overigens!) bij thuiskomst van de les maakte een hoop van mijn lijden goed.




En o ja, voor wie het gemist heeft is hier de link naar mijn gastlogje op chris.nl.nu.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!