Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, januari 30, 2004

Overdenken





Wel vreemd dat Volkert van der Graaf nog steeds leeft. Ondanks diverse bedreigingen van mede-gedetineerden en kansen om te ontsnappen waarbij bewakers hem in de rug hadden kunnen schieten is de moordenaar van Pim Fortuijn nog steeds onder de levenden. Even wachten dan maar op de dag dat hij zegt:"morgen zal ik de naam van mijn opdrachtgever prijsgeven." (Hij heeft trouwens wel wat weg van Marinus van der Lubbe, vindt U niet?)




Het is een vreemde wereld waarin actrice, zangeres, presentatrice, echtgenote, moeder en sinds kort ook schrijfster Guusje Nederhorst "zomaar" aan kanker
kan overlijden. Waardeloos, zeg! Het bericht dat Leefbaar Rotterdam wethouders werft via krantenadvertenties en hoopt dat de beste kandidaat reageert staat nog niet eens in de schaduw van dat bericht.




Buurvrouw Ingrid vertelde mij gisterochtend dat zij het resultaat van de meest recente fotosessie van Diederik zeer de moeite waard vind. De andere buurvrouw Ingrid kwam gisteravond nog wat voor de Ferman brengen die eerder op de avond tijdelijk werd opgevangen door buren Debbie en Billy omdat zijn huissleutels tijdelijk bleken misplaatst.


De Pencak-training was ouderwets zwaar maar het kopje thee bij buurvrouw Angélique na afloop bood wat tegenwicht. Bovendien gaf zij mij wat batterijen mee voor de inlever-aktie van Stibat.
Met een beetje geluk winnen wij een fijne reischeque!




Naar aanleiding van een stukje van VandenB kwam ik met de volgende overdenking:
Het is soms moeilijk voor te stellen maar er zijn daadwerkelijk mensen die blij zijn met een leven dat uit niet al te veel complicaties bestaat. Ze zijn er echt.
Ze blijven thuis voor Idols en Baantjer. Elke vrijdag gaan ze naar dezelfde discotheek om daarna bij elke keer dezelfde snackbar een patatje met te halen. Zaterdag is voor uitslapen en winkelen. De zondag is voor uitslapen en het verschonen van de kattebak. Maandag is het weer tijd voor school en/of werk. *Zucht* Zou ik gewoon stiekem jaloers zijn?



Mijn vraag aan U is nu: kent U ook (dergelijke) verzuchtingen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!