Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, december 01, 2003

Kent U dat? Lig je lekker in de stoel bij de mondhygiëniste, gaat haar mobiel. Nu is dat nog niet zo erg ware het niet dat zij'm opneemt! En daar lig je dan: met een stofzuigerslangetje en een elektrische tandenborstel in de mond. Allebei nog aan.
't Is dat zij van die mooie ogen heeft, deze "vriendin van de maan" en "dochter van de man met het zwaard" zoals haar namen vrij vertaald luiden. Want anders...




Met die laatste twee woorden wilde ik ook een brief aan de deelraad beëindigen maar heb toch maar besloten het netjes te houden. Het vuurtje was weer opgerakeld na een gesprek vanochtend met Rodney, de vader van Cian, een klasgenoot van Ferd. Andermaal bleek dat de verkeerssituatie rond school verre van veilig is. De maatregelen die "men" tot nu toe heeft genomen blijken niet afdoende. De verkeerscommissie dacht het probleem te kunnen oplossen door het bord "pas op, overstekende kinderen" te vervangen door een "officiëel" voetgangersoversteekplaatsbord. Daarnaast zijn de zebrastrepen opnieuw witgekalkt. Uit onderzoek (ondergetekende die een paar ochtenden achter elkaar met een turflijstje langs de kant staat) blijkt dat het aantal automobilisten dat beter is gaan opletten exact nul komma nul bedraagt. Hieruit kan voorzichtig de conclusie worden getrokken dat voornoemde maatregelen niet effectief zijn. Men krijgt van mij tot 1 februari de tijd om met een structurele oplossing te komen die dan voor 1 april moet zijn uitgevoerd. Zo nodig volgt er een aktie van de vereenigde ouders..*evil grin* (En nu maar hopen dat de deelraad de deadline overschrijdt!)




Was nog even op het werk langs om eea te regelen met betrekking tot het Sinterklaasfeest (grote of kleine "s"?) van morgen. Dat gaf mij meteen de kans mijn collega van de maandag en vrijdag eindelijk eens in het echie te ontmoeten. Leuk hoor! Tsja, jongens en meisjes: het is weer tijd voor de gedichten en surprises.
Moet nog wel even nadenken over het gedicht en de bijbehorende surprise voor een mede-castlid. Gelukkig heb ik nog even, het is namelijk pas zondag aanstaande...




Buurvrouw Angélique was er nog getuige van hoe ik in m'n huisje was opgeschoten.
Ook Ferdinand was onder de indruk blijkens de uitsroep "He, koel! Je kan hier weer lopen!" Blijkbaar was het echt nodig om'ns flink de bezem te halen door de woning...;-)
Kort nadat Ghislaine was vertrokken kwam Marius even langs op doorreis. Niet veel later was het buurvrouw Angélique die nog verlaat kon genieten van een stukje verjaarstaart en 's avonds kwamen Bas & Elsa langs met een cadeau voor de Ferman en een cd-rom met foto's van het recente optreden in Amuse van de CastratedGood.




Gisteravond nog even een traantje weggepinkt bij het zien van een filmpje over "held" Marre Wiefer." Wat een meid!

Heerlijk om te zien hoe Ferdinand oprecht blij is met de materiële uitingen van vriendschap en liefde die hij ter ere van zijn verjaardag heeft mogen ontvangen.
Vanmorgen op school bleek er ook wat in z'n gymschoen te zitten. Leuk he?
Druk baasje, die Sinterklaas. Gelukkig heeft hij honderden Pieten om hem te helpen.
Sinterklaas is trouwens afhankelijk van zijn Pieten en niet omgekeerd dus als ik mensen nog eens iets hoor zeggen over dat "die arme zwarte pieten" worden uitgebuit door die "gemene blanke overheerser" dan doe ik ze wat. De goedheiligman is nu eenmaal een blanke bischop met Moren als hulp en Moren zijn nu eenmaal donker van huidskleur. Zo eenvoudig kan het zijn. Uitwassen als paarse, blauwe en groene pieten komen gelukkig niet meer voor. Wel heeft een aantal dictators de komst van Sinterklaas in hun dorp verboden als uiting van een valse vorm van politiek correct willen zijn. De arme drommels.




Israël heeft het nieuwe vredesplan verworpen nog voordat het is ondertekend.
Natuurlijk! Ze zijn volkomen onbekend met het begrip vrede. Als oorlog de enige manier van leven is die je kent komt al het andere bedreigend over. Je hoeft geen psychologie te hebben gestudeerd om dat te kunnen begrijpen. Zolang er mensen geld verdienen aan het produceren van allerhande wapentuig zal er oorlog zijn. En dat is mijn statement voor vandaag.