Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, december 15, 2003

"Papa?" -"Ja, schat?"-"Ik heb liever zaterdag dan zondag als laatste dag van de week."-"En waarom is dat, schat?"-"Dan hoef je niet meteen op de eerste dag van de week te werken."




De dag van zaterdag werd vervolgd met een beker warme chocolademelk bij
buurvrouw Angélique. Inmiddels had ik m'n "nieuwe" monitor (een 14" low radiation Energy Star) aangesloten en kon ik Fer blij maken met de mededeling dat hij weer computerspelletjes kon spelen. Blij was hij toen ik hem weer ophaalde van het schoolplein. Hij was daar gekomen in een auto met twee (...) ingebouwde DVD-spelers én een Playstation.
De kinderen waren naar een Lasergame arena geweest! Stralend van de herinnering aan de pret vertelden zij de ophaalouders hoe gaaf dat wel niet is. Zelf heb ik ooit paintbal gespeeld maar een spelletje lastertag lijkt mij ook wel wat.




Nu ik provisorisch wat isolatie heb aangebracht op delen van de keuken kan de kachel een standje lager draaien. Niet dat het nu opeens minder koud is, wel verbruiken we nu iets minder gas. Ook het feit dat ik m'n trainingen weer heb opgepikt draagt bij aan een gevoel van behaaglijkheid.




Gisterochtend is buurvrouw Johanna langsgeweest. Ferdinand liet haar ondermeer zien hoe je "muizetrappetjes" maakt van twee strookjes papier. Een genoeglijke morgen werd het waarbij ik m'n best deed ons huisje weer een beetje toonbaar te maken voor de buitenwereld (lees: m'n moeder). Later op de dag kwam buurvrouw Janine ons nog even verblijden met haar immer stralende anwezigheid en 's avonds kregen wij bezoek van Bas, Elsa, Vincent en Jessica. Voor de gelegenheid was ook Groezel mee die nog even gezellig bij de Ferman in bed kroop.


Over gezellig gesproken: vanmorgen nog gezellig staan kletsen met Riesje, moeder van een klasgenote van m'n zoon. Ondermeer over ons beider Indische komaf. En zo liep ik glimlachend van school vandaan
terwijl ik mij verwonderde over de maan die mooi aan de strak vaalblauwe hemel stond ons fraai planeetje in balans te houden.
Gek idee, niet, dat wij er zonder de maan hoogstwaarschijnlijk niet zouden zijn?




Het nieuws van dit weekend is natuurlijk de dood van Keiko, de Orca die beroemd werd als hoofdrolspeler in Free Willy. Nog zie ik Rebecca de Ruvo voor me, mijn favoriete MTV-vj allertijden die op en neer hupsend
haar nieuwste t-shirt toonde terwijl ze de komst van de film in de bioscopen aankondigde en uitkrijtte:"Yeah!" That's a good plan! Let's free all willies!"




Door al die vreugdevolle herinneringen zou je haast gaan vergeten dat er een oude man met een baard is gevonden die toevallig errug veel op Saddam Hussein lijkt. Hij zat in een kamertje in een boerderij bij Tikrit, Saddam's geboortedorp. Helaas voor de man, die daardoor maanden verstoken bleef van kappersbezoek, duurde het heel lang voordat de Amerikanen deze plaats zouden aandoen op hun speurtocht naar de werkloze dictator.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!