Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, december 19, 2003

Anarchie. Met dat woord kan men de situatie omschrijven die het begin van de werkdag van gisteren markeerde. Door diverse communicatie-stoornissen ging er een en ander mis. Uiteindelijk is het toch nog goed gekomen. Gelukkig maar. En met een blij gemoed toog ik huiswaarts.



De tram naar huis deelde ik gisteren met buurvrouw Angelique (die andere) en dat kwam mooi uit. Zo kon ik haar namelijk persoonlijk het foldertje aanreiken van de aankondiging van het laatste Medusa feest
op 27 december aanstaande en hoefde ik het niet in haar brievenbus te werpen. Toen even later Ferdinand van school had gehaald na zijn zeer geslaagde kerstdiner op school liepen wij Leon tegen het lijf die niet veel later werd "afgelost" door buurvrouw Nicole die wellicht een interessant klusje voor mij wist. Binnenkort hoor ik meer.




M'n zoon en ik hadden een half uurtje tijd om een paar mensen te bellen. Hij oma en ik nog een paar anderen.
Hij, ik en buurvrouw Angélique gingen naar het buurthuis voor de laatste Pencak les van dit jaar. In het kader daarvan werd er gewerkt aan een eigen kalender voor het jaar 2004 met daarop foto's van de aanwezigen in diverse poses. Errug geestig projekt. Helaas weigerde Ferd op de foto te gaan en daarmee te fungeren als onze mascotte.
Gelijk heeft-ie eigenlijk wel.




Nog even en het jaar is weer voorbij. Er zullen heel wat drankjes nodig zijn om de gebeurtenissen van 2003 te verwerken om vervolgens met een flinke kater aan het volgende jaar te beginnen.
Een en ander gaat uiteraard gepaard met het afschieten van boze geesten met knalvuurwerk en het welkom heten van aardige met siervuurwerk.
Je hebt tenslotte Indisch bloed of je hebt't niet.


Over vuurwerk gesproken: de politie heeft aan de grens met België zo'n 500 kilo aan illegaal vuurwerk in beslag genomen. Duh! Ja, ze gaan een beetje legaal vuurwerk inpikken. Dat zou een beetje al te dol worden.
Volgens een woordvoerder van de politie is vuurwerk zo gevaarlijk omdat het kan ontploffen. Duh! Waarom is champagne dan nog niet verboden?
Een ontploffende champagne-fles doet namelijk een hoop meer schade dan verreweg de meeste soorten vuurwerk. En wat voor vuurwerk geldt geldt voor eigenlijk alles: zolang je er goed mee omgaat is er niets aan de hand.
Goed beschouwd zou men ook het gebruik van automobielen moeten verbieden. Als men tenminste consequent vasthoudt aan het argument "mensen kunnen erdoor gewond raken". Per dag zijn er volgens mij meer auto-ongelukken te tellen dan gewonden door vuurwerk wanneer het zou zijn toegestaan elke dag vuurwerk af te steken. Of ik zou mij deerlijk moeten vergissen.



Wie zich zeker heeft vergist is Michael Jackson. Deze keer kon hij de aanklachten wegens kindermisbruik niet afkopen met een paar van zijn vele miljoenen. Die heeft hij namelijk niet meer...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!