Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, november 21, 2003

Omdat ik Ferdinand zijn sleutels nog moest geven even langs school geweest.
Net op tijd om te zien hoe Ferdinand zijn weg vond op het schoolplein tussen zijn kameraden. Niet als leider, noch als volger maar meer als aanstuwer en sturende kracht. Ik onderbrak zijn spel even om hem zijn sleutels om te hangen en te vertellen dat hij vandaag weer alleen naar huis mocht.




Was nog even bij buurvrouw Janine langsgeweest om haar jas en een bordje terug te bezorgen die zij bij eerdere bezoeken had achtergelaten. Kreeg van haar een grote agenda voor bij m'n telefoon. Toch wel handig.




Op de NSO waar ik vandaag werkzaam was kreeg ik een tekening van één der jongedames aangeboden. Een regelrechte kloon van Shirley Temple: grote ogen en ongelooflijke krullen! En dat was nog niet het laatste kadootje dat ik vandaag ontving: Bij thuiskomst wachtte mij een aardige attentie van buurvrouw Angélique...
Wat is iedereen toch lief voor mij vandaag? Is het omdat het einde van de wereld nakend is en men bang is voor de eindafrekening of zou men mij gewoon aardig vinden?




Kon buurvrouw Angélique gelukkig nog even persoonlijk bedanken voordat zij de deur uit ging terwijl Ferdinand op zoek ging naar de bibliotheekboeken die morgen terug gaan naar waar wij ze vandaan hebben.




Aardigste nieuws van vandaag vind ik dat blijkt dat Bill Gates de grootste filantroop op aarde is. Wat een humor!
Het artikel in kwestie maakt bijvoorbeeld geen gewag van het feit dat hij jou als kansarme student op zijn kosten laat studeren. Mits jij na afronding van de studie voor Microsoft gaat werken. Treedt je bij een ander in dienst dan moet je het studiegeld volledig terugbetalen. Zo willen althans andere bronnen.




O ja: vanaf middernacht vannacht is De Orde van de Fenix, de nieuwste Harry Potter vertaling officiëel verkrijgbaar. Dus ga snel naar de dichtsbijzijnde boekwinkel en verlustigt U zich aan al die arme Dreuzels...eh...drommels die zich met hun kostbare bezit onder de arm geklemd een weg naar de kassa banen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!