Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, november 13, 2003

Niets menselijks is onze bewindslieden vreemd. Ik heb het hier dan over handelen voordat men nadenkt. Zowel Balkenende alsook Donner is vandaag door de kamer, onder aanvoering van Jan Marijnissen gevraagd of zij op persoonlijke titel of namens de regering spraken toen zij hun afschuw over satires betreffende het koningshuis kenbaar maakten. Dientengevolge is de aandacht voor satirische programma's explosief gestegen. BNN's Ego-land en Kopspijkers profiteren van de gestegen vraag naar satirische programma's op de vaderlandse beeldbuis. De adverteerders danken de minister-president en die van justitie.
Van Donner kan ik mij indenken dat zijn daden worden ingegeven door een vorm van jaloezie. Hoe vaak is hij gepersifleerd? Maar Jan Peter? Moest hij er iets van zeggen van Beatrix of handelde hij op eigen houtje?




Vreemd gevoel hoor, het pand van je ex-werkgever binnenlopen. Terwijl ik zelf wat onwennig om mij heen keek, wisten mijn voeten al wat zij wilden: op naar mijn oude werkplek. Aldaar aangekomen eventjes in verwarring omdat iemand anders inmiddels bleek te hebben plaatsgenomen achter "mijn" bureau. Niet zo gek natuurlijk na een half jaar. Maar toch. Eventjes gebabbeld met Ton, Ria, Ineke, Chaïm en nog diverse anderen, ondermeer een grappig verbaasd kijkende Judith. Met ex-collega Arnold samen wat boodschappen gehaald voor de kinders en vervolgens gezamenlijk de lunch gebruikt op mijn huidige werkstek. Gezellig zitten bijkletsen. Iets wat ongetwijfeld vervolg zal hebben.


Net zoals hoogstwaarschijnlijk de onlusten op Schiphol tussen de chauffeurs van TCA en hun concurrenten. Nu is al jaren duidelijk dat de TaxiCentrale Amsterdam geen enkele vorm van concurrentie kan velen en er zelfs voor heeft gezorgd dat Amsterdam niet in het rijtje staat van gemeenten die de dienst Treintaxi aanbieden. Spijtig.
Vriend Wolkwietje liet mij weten dat vandaag eea is geëscaleerd: Chauffeurs van TCA hebben de auto van een concurrent op z'n zij gekanteld. Eigen rechter spelen is bij mijn weten niet toegestaan in dit land.




Drie kinderen hielden zich bezig met de afwas terwijl de andere kinderen zich vermaakten met het kijken naar "Stitch", de opvolger van "Lilo & Stitch".
Leuke film. Bij de supermarkt op weg naar huis nog even staan kletsen met buurvrouw Ingrid (die met kinderen; er is ook een buurvrouw Ingrid zónder kinderen...) alsook met Lucia. Die laatste vertelde mij dat zij bardienst had op de bovenverdieping van Medusa en daardoor helaas het optreden van ondergetekende en buurvrouw Janine had moeten missen. Over buurvrouw Janine gesproken: die was vanochtend nog even gezellig op de koffie geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!