Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, mei 21, 2003

"Een mens is meer" van Bob Fosko staat op. Op speciaal verzoek van Ferdinand die een liedje voor het slapengaan mocht uitzoeken.
Ik blijf erbij:'t is een goed joch...Lekker gegeten bij tante Mary. Blijkbaar ben ik echt afgevallen want ze heeft niet één opmerking gemaakt over mijn buikomvang. Wel heeft ze negen keer verteld dat Fer toch wel errug mager is...*zucht*. Een lieve dame hoor maar nogal onzeker en dat heeft z'n weerslag op m'n zoon die daardoor lichtelijk onhandelbaar wordt. Het kost me na een bezoekje aan haar altijd weer een beetje moeite hem in het gareel te krijgen. Vandaag had ik gelukkig hulp. In eerste instantie van m'n moeder die op mijn verzoek ook mee was gekomen en in tweede instantie van buurvrouw A die Ferd zojuist nog even heeft afgeholpen van wat overtollige energie door ff lekker met hem te stoeien. Inmiddels schalt er een andere favoriet uit Fer's lijstje uit de luidsprekers: "Unbeschreiblich weiblich" van Nina Hagen. Had ik al gezegd dat't een goed joch is?
Wat is er nog meer gebeurd vandaag? Thuiskomend van Ferd wegbrengen trof ik een strijkende buurvrouw aan in m'n huisje.
Ik kon haar deze keer helaas niet verleiden tot het ook strijken van mijn wasgoed. Samen nog even een kopje koffie gedaan en zij heeft nog even gedanst op "Dancing in the Moonlight" in de versie van Toploader terwijl ik me ging scheren. Luister ook eens naar de oorspronkelijke versie uit 1973 van King Harvest en wijs de verschillen aan...
Amerikaanse soldaten hebben bij hun ambassade in Afganistan "per ongeluk" Afghaanse politie-agenten gedood. Ik kan mij inmiddels indenken hoe dat gegaan zal zijn: Ze zagen hun politie-uniformen "per ongeluk" aan voor Taliban-uniformen;
Ze vroegen "per ongeluk" niet naar hun identiteit; Trokken toen "per ongeluk" hun geweren; Haalden toen "per ongeluk" de veiligdheidspal over; Vuurden toen "per ongeluk" geen waarschuwingsschot af; Richtten "per ongeluk" niet op armen of benen maar op hoofd en borst; Haalden vervolgens "per ongeluk" de trekker over...Arme Amerikaan die dit rapport moet schrijven en geloofwaardig laten overkomen...
"Volgens mij zijn auto's de schuld van die meteoriet die op de aarde komt. Door hun gassen zorgen zij voor een gat in de atmosfeer waar een meteoriet makkelijk doorheen kan." Tsja, wat zal ik zeggen van een kind's visie op de toestand in de wereld?
Lekker met hem samen nog lopen opruimen. Ik had m'n virtuele jukebox opstaan en hij een discman met daarin de SP-welkomstgeschenk-cd.
't Is een goed joch...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!